Επίσκεψη Δημάρχου Μακρακώμης στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα


Tags |

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Ε. Χαντζής πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στη Πρωτεύουσα όπου πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με υπουργούς και φορείς με σκοπό την προώθηση των αναπτυξιακών έργων του Δήμου μας και την ενημέρωση για θέματα που έχουν σχέση με την πανδημία και τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της αγοράς μετά τα περιοριστικά μέτρα.

Ιδιαίτερης σημασίας υπήρξε η συνάντηση, 23/02/2021, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τον ενημέρωσε για τη προώθηση των έργων που υπάγονται στο «Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης» και έχουν προγραμματιστεί από το Δήμο.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα ενταγμένα έργα, αλλά και στην υπερπροσπάθεια που γίνεται από όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, ιδίως της Τεχνικής Υπηρεσίας που πρέπει να στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό, έτσι ώστε να είναι ικανός ο Δήμος να διεκδικήσει και να αξιοποιήσει έργα που σκοπό θα έχουν την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των Δημοτών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συνεργασίας. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας, άκουσε με προσοχή τις θέσεις του Δήμαρχου κ. Γιώργου Χαντζή και υποσχέθηκε πως θα τις εξετάσει, και στο μέτρο του εφικτού θα είναι αρωγός, παράλληλα επεσήμανε τις προκλήσεις που έρχονται για τις σημαντικές δυνατότητες εκτέλεσης έργων με διασφαλισμένους πόρους καθώς και για σειρά άλλων ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας των Δήμων, με έμφαση να δίνεται -μεταξύ άλλων- στην ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των ΟΤΑ”.

Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Υπουργό Εσωτερικών καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα που ανέλαβε.

Τον Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος κ. Πάνος Κοντογεώργος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ντίνος Σπανός.