Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Tags |

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου 2021, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το οποίο εδρεύει επί της Λεωφόρου Καλυβίων στη Λαμία.

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου ήταν εθιμοτυπική, αλλά και παραγωγική, αφού συνδυάστηκε με εκτενή ενημέρωση του ιδίου και των συνεργατών του, επί του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Μετά την αρχική συμμετοχή της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος στη διαδικτυακή δημόσια διαβούλευση, κατά την οποία εκτέθηκαν οι προτεραιότητες και η στοχοθεσία της για τη νέα προγραμματική περίοδο, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και ο Προϊστάμενος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κωνσταντίνος Λέμας ενημέρωσαν δια ζώσης για:

  • Τις προτεραιότητες της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021 – 2027.
  • Τις προθεσμίες και τα προαπαιτούμενα για την ένταξη έργων

και δράσεων στα κοινοτικά προγράμματα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στους άξονες, στους οποίους μπορεί να εστιάσει το ενδιαφέρον της η Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου να υλοποιήσει δράσεις και έργα Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού κλπ.

Μετά το πέρας της εθιμοτυπικής και ενημερωτικής συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και τον ενημερώσαμε διεξοδικά για τα κοινοτικά προγράμματα και τις δυνατότητες περαιτέρω κοινών μας δράσεων και πρωτοβουλιών.

»Μετά την αποκατάσταση μιας διαχρονικής αδικίας και τη συνεπακόλουθη αύξηση των κονδυλίων για τη Στερεά Ελλάδα, επιδιώκουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, προκειμένου να θέσουμε σωστές προτεραιότητες και να προετοιμαστούμε πλήρως για να στηρίξουμε όλα εκείνα τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

»Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε και η σημερινή θεσμική, αλλά και ενημερωτική μας συνάντηση με τον ιδιαίτερα δραστήριο και αγαπητό Ιεράρχη του τόπου μας, την ευλογία του οποίου επιζητούμε για την εκτέλεση των καθηκόντων μας, προς όφελος πάντα των συνανθρώπων μας, των συμπολιτών μας».

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τόνισε: «Θέλω να εκφράσω το θαυμασμό μου, για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και ασκεί διοίκηση ο κ. Περιφερειάρχης. Πριν από λίγο καιρό λάβαμε ένα email στη Μητρόπολη, όπως και όλοι οι θεσμικοί φορείς της Στερεάς Ελλάδας. Μας ζητήθηκε η άποψή μας ενόψει του σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, την απορρόφηση των κονδυλίων και την αποτύπωση των αναγκών.

»Δεν το κρύβω, ότι αυτή η κίνηση με ενθουσίασε, διότι είναι πολύ σημαντικό η κεντρική διοίκηση να ρωτάει, να συζητάει και να χαράζει στόχους και οράματα με διάλογο, συνεργασία και συναντίληψη. Συμμετείχαμε στη διαβούλευση αυτή και το επόμενο βήμα το έκανε πάλι ο κ. Περιφερειάρχης. Εφαρμόζοντας στην πράξη την αρχή της ακροάσεως, που υπάρχει στο Άρθρο 20 του Συντάγματος, μας κάλεσε -μαζί με τους συνεργάτες μας- για να παρουσιάσουμε πιο αναλυτικά τις σκέψεις μας και να βρούμε κοινούς τόπους!

»Βρισκόμαστε στην αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας, την οποία έχει απλώσει ο κ. Περιφερειάρχης σε όλη την κοινωνία και σε όλους τους φορείς, ανεξαιρέτως προελεύσεως και πεδίου αρμοδιότητας. Αυτό και μόνο φανερώνει μια δημοκρατική διοίκηση, μια ανοικτή διακυβέρνηση και μια ευρύτατη και γρήγορη αντίληψη».