Επίσκεψη του νέου Περιφερειακού Πυροσβεστικού Διοικητή στο Δήμο Λοκρών


Tags |

Ο νέος Περιφερειακός Πυροσβεστικός Διοικητής Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης επισκέφθηκε το Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη και συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ. Ήταν η πρώτη συνάντηση με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων από το νέο Διοικητή και συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα συνεργασίας Δήμου και Πυροσβεστικής.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Γιαννοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Λοκρών Ν. Ανεστάκος, Ν. Σωτήρχου, Κ. Ντέλιος και Π. Καπουκίνης, ο οποίος είναι αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης Υποπυραγός Β. Μπεκιάρης.
Ο Δήμαρχος Λοκρών ευχήθηκε στο νέο Διοικητή καλή επιτυχία στα καθήκοντα του και καλή συνεργασία με το Δήμο. Στη συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε η έως σήμερα καλή συνεργασία Δήμου και Πυροσβεστικού Κλιμακίου, έγινε μνεία στην επικινδυνότητα της περιοχής του Δήμου Λοκρών για πυρκαγιές και ειδικά στην περιοχή Θεολόγου – ΟΣΜΑΕΣ, έγινε αναφορά στα σοβαρά συμβάντα της προηγούμενης θερινής χρονιάς που αντιμετωπιστήκαν επιτυχώς, σημειώθηκε η ανάγκη αναβάθμισης σε Σταθμό του Κλιμακίου Αταλάντης και ενίσχυσης της πυροσβεστικής παρουσίας στο Θεολόγο, παρουσιάστηκαν οι παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν για την προστασία του περιαστικού δάσους της Αταλάντης και καταγράφηκε η ενίσχυση του στόλου οχημάτων του Δήμου Λοκρών με ένα σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα άμεσης επέμβασης 4×4.
Συμφωνήθηκε η συνέχιση της άμεσης και ισχυρής συνεργασίας Δήμου Λοκρών και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.