Ειδήσεις

Επεκτείνεται και στη Λαμία το δίκτυο φυσικού αερίου


Φθηνότερη θέρμανση και ζεστό νερό, θα προσφέρει σύντομα η εταιρεία Φυσικού Αερίου. Συγκεκριμένα σε 18 πόλεις, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά και 11.000 επιχειρήσεις, επεκτείνονται τα δίκτυα φυσικού αερίου, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της νεοσύστατης Εταιρίας Διανομής (ΕΔΑ) Λοιπής Ελλάδας, θυγατρικής της ΔΕΠΑ.

Αναλυτικά, προβλέπεται η επέκταση των δικτύων στις εξής πόλεις:

Κεντρική Ελλάδα: Χαλκίδα, Καρπενήσι, ‘Αμφισσα, Λαμία, Λειβαδιά, Θήβα. Οι νέες συνδέσεις υπολογίζονται σε 38.000 νοικοκυριά και 5.000 επιχειρήσεις.

Κεντρική Μακεδονία: Αλεξάνδρεια, Βέροια, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Σέρρες (25.000 νοικοκυριά και 4.000 επιχειρήσεις).

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη: Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα, Καβάλα (45.000 νοικοκυριά και 2.000 επιχειρήσεις).

Στις πόλεις που βρίσκονται σχετικά μακριά από τον κεντρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, όπως η Λειβαδιά, το Καρπενήσι, η Ορεστιάδα και η ‘Αμφισσα προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) για τη μεταφορά του στα σημεία κατανάλωσης. Το επιχειρησιακό σχέδιο εκτείνεται σε βάθος 20ετίας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Προηγούμενο άρθρο Αρχή του Τριωδίου στο Ναό του Πολιούχου Λαμίας
Επόμενο άρθρο Επιστολή στο Δήμο Μαραθώνα για ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων του Δήμου Στυλίδας