- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Επετειακές δράσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακές δράσεις και εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Αυτές παρουσιάστηκαν σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Ηλία Μπουρμά και τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία προέκρινε ομόφωνα τις συγκεκριμένες δράσεις.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε νωρίτερα σήμερα, τοποθετήθηκαν κατά σειρά οι εξής συνεργάτες και τα μέλη τα επιτροπής:

Την παρουσίαση των δράσεων και των εκδηλώσεων συντόνισε η άμισθη Σύμβουλος του Περιφερειάρχη για θέματα Πολιτισμού κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Στερεά είναι η καρδιά της Ελλάδας και έτσι έδωσε τον πρώτο, δυνατό παλμό στην Επανάσταση του 1821. Διακόσια χρόνια μετά, οι καρδιές μας παραμένουν γεμάτες περηφάνια και αυτό το συναίσθημα αποπνέουν οι επετειακές εκδηλώσεις τις οποίες σχεδιάσαμε και σας παρουσιάζουμε. Η διαπαραταξιακή επιτροπή εργάστηκε συνθετικά και κατέληξε ομόφωνα στο χαρτοφυλάκιο των δράσεων. Δράσεις, τις οποίες θα υλοποιήσουμε με την πολύτιμη συμβολή του καθηγητή κ. Βερέμη και του συνθέτη κ. Μαραμή.

»Βασικός στόχος μας είναι: 

και το κυριότερο