Ειδήσεις

Επιστολή βουλευτή Γ. Κοτρωνιά στον υπουργό υγείας για το πρότυπο ογκολογικό κέντρο του Γ.Ν. Λαμίας


Κύριε Υπουργέ ,

με έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κυρίου Κουρέτα σε σχέση με το πρότυπο Ογκολογικό κέντρο του Γενικού νοσοκομείου Λαμίας του οποίου μάλιστα , η κατασκευή , βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με έκπληξη γιατί , ως επί πολλά χρόνια αυτοδιοικητικός , πιστεύω ότι η περιφερειακή και ισόρροπη ανάπτυξη , πρέπει να είναι πολιτικός κανόνας για όσους υπηρετούν την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.
Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας αποτελεί την ναυαρχίδα του ΕΣΥ στην Στερεά Ελλάδα και πρέπει να αναβαθμιστεί για να λειτουργεί αποτελεσματικά υπέρ των πολιτών.
Άλλωστε από τις 5/11/19 που έγινε η αρχική πρόταση και από τις 21 /10/2020 που κατατέθηκαν οι μελέτες του έργου (το οποίο εντάχθηκε στο ταμείο ανάκαμψης ), το έργο βρίσκεται κατασκευαστικά σε εξέλιξη και έχει ήδη απορροφήσει 2.000.000 € από τα 9.800.000 € που αποτελούν τον συνολικό του προϋπολογισμό.
Αντίθετα με τις αιτιάσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας , θεωρώ ότι ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου , θα πρέπει όχι μόνο να στηρίξετε αλλά και να αναβαθμίσετε το πρότυπο αυτό Ογκολογικό κέντρο της Λαμίας της έδρας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος , γιατί ασφαλώς είναι ένα έργο απαραίτητο , ένα έργο που θα βελτιώσει λόγω της εγγύτητας την ποιότητα ζωής των ασθενών στην Στερεά Ελλάδα , αλλά θα αποφορτίσει και το από χρόνια λειτουργούν Ογκολογικό τμήμα της Λάρισας.
Κύριε Υπουργέ , είμαι βέβαιος για το ενδιαφέρον σας και την στήριξή σας στο έργο αυτό που δίνει και το μήνυμα στους Περιφερειάρχες , ότι χωρίς περιφερειακή συνείδηση και χωρίς συνεργασία δεν μπορούμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη του ΕΣΥ στην Πατρίδα μας που αποτελεί προϋπόθεση της ποιότητας της ζωής των Ελλήνων .

Προηγούμενο άρθρο Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων
Επόμενο άρθρο Ηλεκτροκίνηση: Την Παρασκευή 7 Ιουνίου η έναρξη υποβολής αιτήσεων στον 3ο κύκλο του «Κινούμαι Ηλεκτρικά»