- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Επιστολή Γ. Κοτρωνιά στον Περιφερειάρχη για τα έργα στη Βίστριζα

O βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς, σε συνέχεια της συνάντησής του με το Δήμαρχο κ. Χαντζή και τα στελέχη του Δήμου Μακρακώμης, με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας έθεσε το χρόνιο ζήτημα κατασκευής έργων στη Βίστριζα .

        Ο βουλευτής διαπιστώνει ότι, πέραν του αναδασμού του ανατολικού τμήματος, επειδή η Βίστριζα αφορά τον Δήμο Μακρακώμης και τον Δήμο Λαμιέων, που σημαίνει μεγαλύτερες αρδευόμενες εκτάσεις, πρέπει μετά από τόσα χρόνια να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις στην περιοχή με την κατασκευή φράγματος αρδευτικού και αντιπλημμυρικού, το οποίο πρέπει να συνδυαστεί με υδροηλεκτρικό έργο και έργο ανάδειξης της ιστορικής γέφυρας.

     Με ένα εκτιμώμενο κόστος μελέτης 400.000 €  και κατασκευής 6.000.000 € θεωρεί ότι είναι ένα χρονίζον ζήτημα που πρέπει να αναλάβει, να προωθήσει και να λύσει  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μαζί με τους Δήμους Λαμιέων και Μακρακώμης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και προστασία της κοιλάδας του Σπερχειού.

    Ο βουλευτής προτείνει μία συνάντηση με τους Δημάρχους Λαμίας και Μακρακώμης ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες και δηλώνει την προθυμία του για συμβολή σε ό,τι χρειαστεί στην κατεύθυνση αυτή.