Ειδήσεις

Επιστολή Γ. Κοτρωνιά στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος


     O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό έθεσε ένα χρόνιο αίτημα των αγροτών της περιοχής Μύλων Πελασγίας, που αφορά στην κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρα ύδατος στη θέση «Κεφάλωση», στην οποία ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε άμεσα .

 

     Παρατίθεται η επιστολή του Βουλευτή :

 

 « Κύριε Περιφερειάρχη,

    Με την παρούσα επιστολή, επιθυμώ να σας μεταφέρω το προσωπικό και έντονο ενδιαφέρον μου για την κατασκευή φράγματος και ταμιευτήρα ύδατος στην θέση «Κεφάλωση» της Κοινότητας Μύλων Πελασγίας, του Δήμου Στυλίδας.

    Το εν λόγω φράγμα το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο υποσχέσεων παλαιότερων αυτοδιοικητικών και πολιτικών της περιοχής και του Νομού, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την ύδρευση και άρδευση μεγάλου τμήματος της ανατολικής Φθιώτιδας η οποία ειρήσθω εν παρόδω στατιστικά παρουσιάζει το μικρότερο ύψος βροχής σε σχέση με την υπόλοιπη Φθιώτιδα.


    Ο ταμιευτήρας θα αξιοποιήσει αφενός το πηγαίο νερό της πηγής «Κεφάλωση», αφετέρου τα όμβρια του νοτιοανατολικού τμήματος της Όρθρυος και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ύδρευσης των χωριών της περιοχής αλλά κυρίως της άρδευσης καλλιεργουμένων εκτάσεων των Μύλων, της Πελασγίας, του Βαθυκοίλου, της Σπαρτιάς κ.λ.π.

 

    Σήμερα το νερό της πηγής και ασφαλώς και τα όμβρια χάνονται ανεκμετάλλευτα για τους αγρότες της περιοχής.

    Γι αυτό σας παρακαλώ να εξουσιοδοτήσετε τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Κυρμανίδη, αφενός να μου παρέχει δυνατότητα πρόσβασης στις Τεχνικές σας Υπηρεσίες για (πιθανή) εξεύρεση παλαιότερων μελετών πάνω στο θέμα αυτό, αφετέρου με την παρουσία του και την παρουσία μηχανικών της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, να τους υποδείξω επί τόπου την περιοχή κατασκευής του μελλοντικού έργου και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να διαμορφώσουμε και καλύτερη γνώμη για την περιοχή ώστε να επιτύχουμε γρήγορο και καλό αποτέλεσμα.

    Θεωρώ ότι η κατασκευή του ταμιευτήρα στην «Κεφάλωση» των Μύλων Πελασγίας, του Δήμου Στυλίδας το οποίο αποτελεί χρόνιο και δίκαιο αίτημα της περιοχής και ένα αντικείμενο πολλαπλών άκαρπων πολιτικών υποσχέσεων, μπορεί να αποτελέσει το δείγμα του ενδιαφέροντος σας για την Ανατολική Φθιώτιδα και την έμπρακτη απόδειξη της δημιουργικότητας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Στερεάς Ελλάδος υπό την ηγεσία σας.


    Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον μου, δεν θα εξαντληθεί μόνον στην υπόδειξη του χώρου και στις τεχνικές μου συμβουλές αλλά και στην αρωγή μου, εάν χρειαστεί, σε όλη την φάση αδειοδοτήσεων και χρηματοδοτήσεων από τα Υπουργ
εία».

Προηγούμενο άρθρο Το 3ετές Μνημόσυνο του Γέροντα Δαμασκηνού της Ιεράς Μονής Αγάθωνος
Επόμενο άρθρο 34 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα μετά από στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις