Επιστολή Δημάρχου Λοκρών για άμεση έναρξη εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης


Tags |

Σε συνέχεια της επιστολής μας με Α.Π. 3763/12.02.21, την οποία παραθέτουμε συνημμένη, σας ενημερώνουμε πως η επιδημιολογική εικόνα στο Δήμο Λοκρών επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η έλλειψη εμβολιαστικού κέντρου στο Δήμο μας οδήγησε στην καθυστέρηση εμβολιασμού του πληθυσμού, με αποτέλεσμα την ύπαρξη μειωμένης ανοσίας στον κορωνοϊό στους κατοίκους.

Θεωρούμε πλέον πως είναι επιτακτική η ανάγκη κατεπείγουσας έναρξης λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου στο Δήμο μας. Οι κάτοικοι του Δήμου μας, ο οποίος αριθμεί 19.623 κατοίκους, καλούνται να μεταβούν σε Λαμία, Καμένα Βούρλα, Δομοκό, Στυλίδα, Λιβαδειά, Δίστομο και Μαντούδι, διανύοντας κατά μέσο όρο σχεδόν 100 χλμ για να εμβολιαστούν. Ο Δήμος Λοκρών, δεύτερος σε πληθυσμό στο Νομό Φθιώτιδας, με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τον υπόλοιπο Νομό και με τη μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από την έδρα του Νομού, τη Λαμία, δεν μπορεί να παραμείνει πλέον χωρίς εμβολιαστικό κέντρο.

Το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, το οποίο είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στο Νομό Φθιώτιδας από άποψης υποδομής, χώρων και προσωπικού, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την άμεση λειτουργία του ως εμβολιαστικού κέντρου.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

 

Με εκτίμηση,

 Ο Δήμαρχος Λοκρών

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές