Ειδήσεις

Επιστολή Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σχετικά με την υποβάθμιση του ταχυδρομικού γραφείου Υπάτης


Επιστολή προς την Πρόεδρο του ΔΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. απέστειλε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σχετικά με πρόσφατες πληροφορίες που φέρουν τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ να προσανατολίζεται στη μετατροπή του ταχυδρομικού γραφείου Υπάτης σε θυρίδα.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η Διοίκηση των ΕΛΤΑ προσανατολίζεται στη μετατροπή του ταχυδρομικού γραφείου Υπάτης σε θυρίδα, η οποία υπηρεσιακά δεν θα ανήκει στη Λαμία αλλά στα ΕΛΤΑ Μακρακώμης.

Μέχρι σήμερα τα ΕΛΤΑ Υπάτης, έδρα του τέως Δήμου Υπάτης λειτουργούσαν για 50 χρόνια εξυπηρετώντας τους κατοίκους των 18 τοπικών διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας (5. 000 κατοίκους).

Πιστεύουμε ότι η απόφαση της κατάργησης/υποβάθμισης του ταχυδρομικού γραφείου και η μεταφορά της σε γειτονικό Δήμο, θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην επαγγελματική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής, από αυτά που θεωρείτε ότι θα επιλύσει. Η εξυπηρέτηση των κατοίκων δεν θα είναι επαρκής, λόγω του μεγάλου όγκου των δημοτικών διαμερισμάτων.

Επιπλέον, μας λυπεί το γεγονός πώς αποφασίζουν τα ΕΛΤΑ την κατάργηση μιας υπηρεσίας από δημοτική ενότητα του Δήμου Λαμιέων χωρίς προηγουμένως να υπάρξει ενημέρωση, αιφνιδιάζοντας την τοπική κοινωνία, χωρίς ενημέρωση προς τους τοπικούς φορείς και χωρίς κάποια διαβούλευση. Εάν το κύριο σκεπτικό της κατάργησης είναι το λειτουργικό κόστος θα έπρεπε να βρεθεί μία λύση για το κοινό συμφέρον, που παράλληλα δεν θα επιβάρυνε οικονομικά τον Οργανισμό των ΕΛΤΑ (πχ. Παραχώρηση χώρου σε κτίριο της Τ.Κ. Υπάτης).

Οι επιχειρούμενες αλλαγές στις ταχυδρομικές υπηρεσίες χρειάζεται να βοηθούν και να λειτουργούν προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών, διευκολύνοντας τις διαδικασίες και όχι δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα.

Για τους παραπάνω λόγους, θα θέλαμε να αναθεωρήσετε το σκεπτικό της απόφασης, συνυπολογίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην τοπική κοινωνία και οικονομία από την υλοποίησή της.

 

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Προηγούμενο άρθρο Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «Τι είναι αυτό που μας ενώνει»
Επόμενο άρθρο Ορίστηκαν οι διαιτησίες για τους αγώνες της Τετάρτης στο ποδόσφαιρο