Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Κάλεσμα για αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου


Tags |

47 χρόνια πέρασαν από τον ηρωικό ξεσηκωμό του ελληνικού λάου εναντία στη στρατιωτική δικτατορία των συνταγματαρχών. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει ότι ο λαός μπορεί με την πάλη του να επιβάλει εξελίξεις όσο ισχυρός και αν φαίνεται ο αντίπαλος. Αυτό το μήνυμα ενοχλεί όλες τις κυβερνήσεις. Γι’ αυτό υπονομεύουν το γνήσιο αντιιμπεριαλιστικό περιεχόμενο των αγωνιστικών εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου.

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να επιβάλει την απαγόρευση των εκδηλώσεων του Πολυτεχνείου με πρόφαση την Πανδημία. Δεν είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που απειλούν τη δημόσια υγεία, δεν είναι οι εκδηλώσεις του οργανωμένου λαϊκού κινήματος που γίνονται με μέτρα  προστασίας πολύ πιο αυξημένα, απ’ αυτά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς εκεί που την ευθύνη την έχει το κράτος και η εργοδοσία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα ακουστούν δυνατά τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα! Φέτος στις 17 Νοέμβρη,  το μήνυμα θα είναι πιο ηχηρό!

Το αίτημα για «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» είναι επίκαιρο όσο ποτέ σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας με τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας για την προστασία της ζωής, της δουλειάς, της υγείας του λαού.

Η κυβέρνηση επέλεξε να μας αφήσει απροστάτευτους. Η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού είναι κόστος και δεν χωρά στις επιλογές της. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οχτώ μήνες τώρα δεν πήραν ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο, άφησαν τα νοσοκομεία αθωράκιστα, τα σχολεία με μια μάσκα, οι χώροι εργασίας μετατράπηκαν σε εστίες υπερμετάδοσης. Και την ίδια ώρα έδωσαν σινιάλο στην εργοδοσία να ξεσαλώσει στις πλάτες μας.

Εν μέσω lockdownετοιμάζουν τις επόμενες μέρες να φέρουν τις «ανατροπές του αιώνα». Επιβάλλοντας την 10ωρη εργασία, την κατάργηση των υπερωριών, μισθούς των 200 ευρώ, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.

Οι κυβερνητικές απαγορεύσεις συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα, για ακύρωση των εκδηλώσεων τιμής του αγώνα του Πολυτεχνείου δεν θα εφαρμοστούν. Το οργανωμένο εργατικό κίνημα έχει δείξει στην πράξη ότι έχει την ικανότητα να οργανώνει την πάλη, τηρώντας ταυτόχρονα τα μέτρα προστασίας για τη ζωή και την υγεία του λαού.

Όσο και αν «σκούζει» και τρομοκρατεί η κυβέρνηση, το «σιωπητήριο» που θέλει να επιβάλλει θα πέσει στο κενό. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, και γι’ αυτό διαολίζονται στην σκέψη πως σήμερα ο ελληνικός λαός, η νεολαία, όπως και πριν 47 χρόνια απαιτούν έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από την χωρά μας. Όμως και φέτος θα ακουστεί το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό μήνυματης αντιπαράθεσης με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, της εγκληματικής στήριξης στην επιθετικότητα της Τουρκίας και της μετατροπής της χώρας μας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση. Ο λαός θα φωνάξει δυνατά πως το  «Το Πολυτεχνείο ζει! Έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί».

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΥΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

 

Τιμάμε το παράδειγμα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Διαδηλώνουμε την Τρίτη 17/11 για να ακουστούν και φέτος δυνατά τα επίκαιρα για τον λαό συνθήματα του Πολυτεχνείου.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα να διεκδικούμε τα δικαιώματα μας σε ζωή-υγειά-δουλειά προετοιμάζοντας με όλες μας τις δυνάμεις την Πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη