- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση στην Λαμία

Από το πρωί της Πέμπτης 10/6/2021 μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας και του Συνδικάτου Οικοδόμου βρέθηκαν στα έργα της Ε65 στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στα Στύρφακα όπου και έγινε περιφρούρηση της απεργίας, με καθολική συμμετοχή των εργαζόμενών στην απεργία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μαζικότητα η απεργιακή συγκέντρωση στηνΠλατεία Ελευθερίας στην Λαμίαπου διοργάνωσε το ΕργατοϋπαλληλικόΚέντρο Λαμίας μαζί με τα σωματεία μέλη του.  Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν εμποροϋπάλληλοι, οικοδόμοι, βιομηχανικοί εργάτες από εργοστάσια της περιοχής που αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία, απέργησαν και έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, καταδικάζοντας το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Στυλίδας, Πελασγίας, Ανθήλης, Δομοκού, Μακρακώμης, Ελάτειας τηςΟμοσπονδίαςΑγροτικών Συλλόγων και οι συνταξιουχικες οργανώσεις με τα σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίουκαι η Ομάδα Γυναικών Λαμίας.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Μαρούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ιακωβίδης Φοίβος, μέλος της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοθετικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση  και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα για την ζωή τους.Δήλωσαν επίσης πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε συντονισμό με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία για να μην ψηφιστεί στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα. Στο τέλος της πορείας αναχώρησε λεωφορείο το οποίο και μετέφερε εργαζόμενους από την Λαμία στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμναοπού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου, για να δηλωθεί η συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να ενωθούν οι φωνές ‘όλων ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος.