Ειδήσεις

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Στήριξη της συγκέντρωσης του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων στο Νοσοκομείο


Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά πως έχει «πάρει» όλα τα μέτρα για να αφήσει τον λαό απροστάτευτο απέναντι στην πανδημία. Συνεχίζει την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζει τους τελευταίους μήνες χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο για την ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων. Η κατάσταση στους μεγάλους χώρους δουλειάς και στα εργοστάσια του Νομού μας, αναδεικνύει συνεχώς πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχομπροστά στα κέρδη των εργοδοτών. Την ίδια ώρα που δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα στους εργασιακούς χώρους, στοιβάζονται 25 μαθητές στις τάξεις, δεν γίνονται μαζικά τεστ, η κυβέρνηση έχει το θράσος να κουνάει το δάχτυλο περί «ατομικής ευθύνης» στον λαό και να του φορτώνει στις πλάτες του νέα αντεργατικά μέτρα.

Η κατάσταση αντίστοιχα στα Νοσοκομεία τη χώρας μας αλλά και στο Νομό μας φανερώνει πως όλες οι θυσίες των εργαζομένων το προηγούμενο διάστημα πάνε χαμένες. Οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό θυσιάστηκε στη χορήγηση ζεστού χρήματος στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.  Φαίνεται ξεκάθαρα και από το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας πως η κυβέρνηση ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δεν δείχνει να ενδιαφέρεται το παραμικρό για τις πραγματικές ανάγκες μας. Αυτό αποδεικνύει και η απόλυση των 15 συναδέλφων μας από την σίτιση του Νοσοκομείου. 15 συνάδελφοι,  έμπειροι και εξειδικευμένοι, με πάνω από 10 χρόνια δουλειάς οιπερισσότεροι, που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου, μεταφέρονται κάθετόσο από τον ένα εργολάβο στον άλλο και απολύονται μέσα σε συνθήκες πανδημίας. Για εμάς όμως είναι ξεκάθαρο πως οι 15 απολύσεις που θέλουν «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ». Δεν θα επιτρέψουμε να παίξουν με την ζωή των συναδέλφων μας και την υγεία του λαού. 

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων                                 και Ιδιωτικών Υπάλληλων Νομού Φθιώτιδας την Τρίτη 10/11/2020 στις 14.00 στην πύλη του Νοσοκομείου Λαμίας. Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού μας, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την απαράδεκτη απόλυση των 15 συναδέλφων μας από την σίτιση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του σωματείουγια την προστασία της υγείας και τωνδικαιωμάτων των εργαζομένων.

Διεκδικούμε:

1) Να επαναπροσληφθούν οι 15 εργαζόμενοι της σίτισης !

2) Κατάργηση όλων των εργολαβιών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας (στην σίτιση,καθαριότητα, τεχνική Υπηρεσία, φύλαξη κλπ) και ενσωμάτωση όλων τωνεργαζομένων στην δύναμη του Νοσοκομείου, με μόνιμη και σταθερή δουλειά γιαόλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

3) Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, Ιατρών και νοσηλευτών.

4) Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με άμεση χρηματοδότηση των Νοσοκομείωνκαι των δομών υγείας.

5) Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και πρόνοιας, με ένταξή του στον κρατικόσχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ΜΕΘ.

6) Μαζικά δωρεάν τεστ για τον covid-19 και δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμους χώρους.

Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα πιο αποφασιστικά στον αγώνα της υπεράσπισης της ζωής μας και της υγείας μας.

Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν αποφάσεις για κήρυξη απεργίας όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας: «Καμία απόλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας»
Επόμενο άρθρο Επιστολή διαμαρτυρίας Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας για την απαγόρευση κυνηγιού