Ειδήσεις

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Σύσκεψη με θέμα: «Οργάνωση και αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας»


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας ενημερώνει, ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σύσκεψη που είχε ως θέμα ‘Οργάνωση και αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας’ δόθηκε η δυνατότητα σε συναδέλφους, σε συνδικαλιστές και συναγωνιστές, να συμμετάσχουν τόσο δια ζώσης, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, όσο και με τη διαδικασία τηλεδιάσκεψης – εξ’ αποστάσεως.

Η σύσκεψη προετοιμαζόταν εδώ και μέρες, με ανακοινώσεις και επισκέψεις σε δεκάδες χώρους δουλιάς. Καλέστηκαν σωματεία και φορείς, τόσο από την πόλη της Λαμίας, όσο και από την υπόλοιπη Φθιώτιδα.

Την εισήγηση εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΚΛ την εισήγηση παρουσίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ συνάδελφος Γιώργος Οικονόμου. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση.

Η συζήτηση κατέληξε στην ανάγκη να προβληθεί ακόμα καλύτερα το πλαίσιο αιτημάτων που προβάλει το ΕΚΛ και τα συνδικάτα της δύναμης του. Στην ανάγκη μαζικής καταδίκης της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ σε υγεία – πρόνοια, δικαιώματα και  μαχητικής αντιμετώπισης της καταστολής. Εκφράστηκε στήριξη στους φοιτητές που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο.

Επόμενος σταθμός στη αγωνιστική δραστηριότητα του ΕΚΛ και άλλων φορέων της Φθιώτιδας είναι η συγκέντρωση 8/3 και ώρα 5:30μμ, στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία, όπου με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας θα διαδηλώσουμε για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Παράλληλα η Διοίκηση του ΕΚΛ καλεί σε μαχητική επαγρύπνηση και προετοιμασία – ακόμα και για απεργία – αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη βουλή νομοθετήματα που απειλούν τη ζωή και το εισόδημα μας.

 

Η Διοίκηση.

Προηγούμενο άρθρο Τα Επιμελητήρια Εύβοιας και Φθιώτιδας ζητούν την επαναφορά του προγράμματος Θεραπευτικού Κοινωνικού Τουρισμού
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Γεώργιου Κοτρωνιά με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ένωσης Στρατιωτικών