Ειδήσεις

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας: Η απεργία της 17 Μάη είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων


Η Γενική Απεργία στις 17 Μάη είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου φορέα,  των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων αλλά και των ανέργων που συνθλίβονται από τις πολιτικές υπερλιτότητας και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και των δανειστών.

Τις τελευταίες ημέρες η  κυβέρνηση επιχειρεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα να αποκρύψει τα νέα και δυσβάσταχτα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Προσπαθεί να αποκρύψει ένα νέο μνημόνιο που περιέχει μέτρα που στοχεύουν ευθέως τις εργασιακές, ασφαλιστικές και δημοκρατικές κατακτήσεις αιώνων του εργατικού κινήματος.

Η σημερινή Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες επιβάλει:

  • Μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων έως και 18%, καταργώντας την προσωπική διάφορα των επανυπολογισμένων, «κουρεμένων» κύριων συντάξεων.
  • Μείωση του αφορολογήτου από 636 ευρώ σε 5.681 ευρώ, μέτρο που θα προκαλέσει βαριά φορολογική επιβάρυνση ακόμη και σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και σε ανέργους που λαμβάνουν  επίδομα ανεργίας.
  • Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων. Περικοπή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (1264/82), Διατήρηση του αποσαρθρωμένου πλαισίου των κλαδικών Σ.Σ.Ε., διαλύοντας έτσι κάθε έννοια δημοκρατίας.
  • Επέκταση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε 32 Κυριακές το χρόνο, παρά την αντίθετη απόφαση του ΣτΕ! Κατάργηση κάθε έννοιας 5μερου- 8ωρου.
  • Ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας επιχείρησης παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ!

Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους των Δήμων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Οφείλουμε και πρέπει να μετατρέψουμε την ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΜΑΗ σε αγώνα σταθμό εναντία στα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιούνται στη χώρα μας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, ΕΕ και ΔΝΤ.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι έχουμε μόνο μία επιλογή. Να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει ένα οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

Για μια ακόμη φορά μήνυμα ξεκάθαρο, ενωτικό και αγωνιστικό. ΟΧΙ άλλα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Προηγούμενο άρθρο Συντονιστικό Μπλόκου Ανθήλης: Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση
Επόμενο άρθρο Ταξίδια και εθελοντισμός αποτυπωμένα σε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ!