Ειδήσεις

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας: 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) χαιρετίζει και τιμά τον αγώνα για την ουσιαστική ισότητα και ισότιμη οικονομική και κοινωνική ταυτότητα όλων των γυναικών.

Χαιρετίζει την εργαζόμενη, την άνεργη, τη συνταξιούχο, τη μετανάστρια, την πρόσφυγα, τη γυναίκα που δείχνει αλληλεγγύη και δύναμη σε κάθε πτυχή της ζωής της, κόντρα στα στερεότυπα και τη μισαλλοδοξία, που σηκώνει το βάρος του πολλαπλού της ρόλου σε ένα περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διακρίσεις και το έλλειμμα τόσο αποκατάστασης, αλλά και πρόληψής τους.

Σε κάθε περίπτωση, η πραγματικότητα της μικρότερης αμοιβής, της επιβολής ευέλικτων όρων εργασίας, της αδήλωτης και μερικά αδήλωτης εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας και τελικά της περιθωριοποίησης των γυναικών στην εργασία, ιδιαίτερα εάν αναπτύξουν συνδικαλιστική δράση,  εάν κάνουν οικογένεια, λόγω εθνοτικής προέλευσης, αναπηρίας ή γενετήσιου προσανατολισμού, ήταν και είναι σκληρή, υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει και δυστυχώς έχει εμπεδωθεί με τη μνημονιακή επιβολή της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,  και της αντικατάστασή τους με ευελιξίας και ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ο δρόμος για την ουσιαστική ισότητα είναι μακρύς. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) καλεί τις γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά στις δυνάμεις που τις ωθούν στην εσωστρέφεια και την απομόνωση και να συστρατευθούν στα σωματεία για να ενισχύσουν με τη φωνή και την παρέμβασή τους τη συλλογική δράση.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτικός απολογισμός εσόδων και εξόδων της Ιεράς Μητροπόλεως για το 2016
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας