Ευρυζωνικό δημοτικό δίκτυο wi-fi στο Δήμο Δομοκού


Tags |

Ολοκληρώθηκε το έργο Ανάπτυξη Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων στο Δήμο Δομοκού, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας WiFi4EU. Πρόκειται για έργο εγκατάστασης δωρεάν σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Δομοκού, προχώρησε στην εγκατάσταση παροχής ασύρματου Wi-Fi, στα σημεία:

1. Πλατεία Μουσών 1  Δημαρχείο – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Κεντρική Πλατεία Θαυμακού

2. Κεντρικός Δρόμος Δομοκού Δημοκρατίας

3. Γυμνάσιο – Λύκειο Δομοκού

4. Κεντρικά σημεία όπου η εμβέλεια είναι δυνατή

Το ασύρματο δίκτυο που αναπτύχθηκε δίνει την ευκαιρία στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Δομοκού, να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες, το internet και να αναπτύξουν την τοπική επιχειρηματικότητα, μέσω της απρόσκοπτης πρόσβασης στην νέα Ψηφιακή Εποχή.

Ο Δήμος Δομοκού αξιοποιεί τη δράση και δημιουργεί σταδιακά ένα σύγχρονο δίκτυο δημόσιας πρόσβασης στο διαδίκτυο. Αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν με στόχο την ψηφιακή αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του.

Το έργο έχει υλοποιηθεί με πλήρη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο. Η υλοποίηση έγινε από την εταιρεία «ΓΝΩΣΙΣ» και τους έμπειρους τεχνικούς της σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τις σύγχρονες πρακτικές.