Ειδήσεις

Η διαχείριση της δοκιμασίας του κορωνοϊού (covid-19) από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος μέσα στο σχεδόν ένα χρόνο της πανδημίας


Με την ευκαιρία της επιτυχούς και αισίας λήξεως του χρονικού διαστήματος αυστηρής οικειοθελούς αυτo–απομονώσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, μετά την επαφή του προ 14 ημερών με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού (με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Καρακάντζα), από την οποία εξήλθε ο κ. Συμεών υγιής και σταθερά αρνητικός σε όλα τα διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκε, η Ιερά Μητρόπολη παραθέτει μία συνοπτική ενημέρωση με 10 σημεία, γενικής και ειδικής διαχείρισης, για την από μέρους της επί ένα έτος αντιμετώπιση της πανδημίας στον τομέα της ευθύνης της και ευχαριστεί όλες τις αρχές του τόπου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τους Δήμους, την 5η ΥΠΕ και το Νοσοκομείο Λαμίας και τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως και Επικοινωνίας και κυρίως ευχαριστεί τους κληρικούς και λαϊκούς της συνεργάτες και όλο το ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας, για την συνεργασία και συναντίληψη.

Υπενθυμίζει συγχρόνως ότι έθεσε οικειοθελώς στη διάθεση τόσο της υγειονομικής όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας το ανθρώπινο δυναμικό της, τις εγκαταστάσεις της και τις υλικοτεχνικές δυνατότητές της προς αντιμετώπιση ζητημάτων διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και προς όφελος του συνόλου των πολιτών. Για τις πρωτοβουλίες αυτές ο κ. Συμεών έλαβε τα συγχαρητήρια της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και των εκπαιδευτικών και υγειονομικών αρχών.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

 

  • ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ

Τον Μάρτιο του 2020 εστάλη η πρώτη Εγκύκλιος προς άπαντα τον Ιερό Κλήρο, τους εργαζομένους στα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα και τον ευλογημένο λαό της Μητροπόλεως με θέμα: «Άμεσα πρακτικά μέτρα εναρμόνισης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και των εποπτευομένων υπό αυτήν Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων με τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ακολούθησαν 3αναλυτικές Εγκύκλιοι (17/3/2020, 7/4/2020, 13/5/2020) και 33 Εγκύκλια Σημειώματα,με οδηγίες για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και των Εγκυκλίων της Ιεράς Συνόδου.

Επίσης, διανεμήθηκαν σε όλους τους Ναούς 15.000 φυλλάδια, ενημερωτικά για τα μέτρα υγιεινής και προστασίας.

 

  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Καθιέρωση πολλών Ιερών Ακολουθιών, εσπερινών και πρωινών, προς διευκόλυνση της παρουσίας των πιστών χωρίς την δημιουργία συνωστισμού.

Μετάθεση του Εράνου της Αγάπης, ο οποίος αντί της προ των Χριστουγέννων περιόδου θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 30 Μαϊου 2021.

Δυνατότητα τακτικής και έκτακτης δισκοφορίας στους Ναούς κατά τους θερινούς μήνες προς ενίσχυση των Ιερών Ναών και Μονών για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων (ΔΕΗ, νερό κλπ., μισθοδοσία προσωπικού) και των προς το Κράτος υποχρεώσεων τους (φόροι εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, εργοδοτικές εισφορές στον ΕΦΚΑ κλπ.).

Με εισήγηση του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών το Μητροπολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε οριζόντια μείωση κατά 30% των παγίων νόμιμων υποχρεώσεων των Ιερών Ναών προς το Νομικό Πρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης, αποφάσισε την αναστολή της έκδοσης της εφημερίδας «ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» προς εξοικονόμηση δαπανών.

Τέλος, με εισήγηση του κ. Συμεών δόθηκε η δυνατότητα ευνοϊκής ρυθμίσεως παλαιών οφειλών των Ιερών Ναών (έως το οικονομικό έτος 2018) προς την Ιερά Μητρόπολη με διαγραφή έως του 50% του οφειλόμενου ποσού.

 

  • ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

Στις 7 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη του κ. Συμεών στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την διαχείριση της πανδημίας από την Ιερά Μητρόπολη. Ακολούθησαν δεκάδες παρεμβάσεις του σε Μ.Μ.Ε., τοπικής και πανελλαδικής εμβέλειας, με σταθερή και αταλάντευτη κατευθυντήρια γραμμή:

Διάκριση μεταξύ του μυστηριακού και υγειονομικού ζητήματος.

Ήτοι:

α.Αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων, κυρίως: αποστάσεις, αποφυγή συγχρωτισμού, μέτρα υγιεινής και αυτοπροστασίας, χρήσης προστατευτικής προσωπίδας (μάσκας).

β.Αδιαπραγμάτευτο το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

γ.Η Φθιώτιδα αποτελεί ζωντανό τεκμήριο της επιστημονικής ορθότητας της στάσεως της Εκκλησίας περί του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

 

  • ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Τακτικές απολυμάνσεις των χώρων συναθροίσεως κοινού, των εγκαταστάσεων της Κεντρικής Διοίκησης και των Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως (3 Γηροκομείων, Ωδείου, ΚΔΑΠ, Πνευματικού Κέντρου, Ξενώνων Φιλοξενίας).

 

  • ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ

Σε εβδομαδιαία βάση διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στον ίδιο τον Σεβασμιώτατο και στα επιτελικά διοικητικά στελέχη της Μητροπόλεως, με μέριμνα και δαπάνες της ίδιας της Μητρόπολης.

Επίσης, ο κ. Συμεών όλη αυτήν την περίοδο υποβάλλεται επιπροσθέτως και σε τακτικό μοριακό έλεγχο με προσωπική του οικονομική επιβάρυνση.

 

  • ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αδιάκοπη λειτουργία των επισιτιστικών προγραμμάτων στήριξης των αδυνάτων με συνεχή λειτουργία των συσσιτίων και τη διανομή χιλιάδων έτοιμων πακέτων τροφίμων και υγειονομικού υλικού.

Στις 42 ημέρες της πρώτης αυστηρής καραντίνας – ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ – επιτεύχθηκε η διανομή μαγειρεμένου φαγητού κατ’ οίκον σε όλους τους ωφελουμένους.

 

 

  • ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Εφαρμογή της τηλε-εργασίας στην κεντρική διοίκηση κατά 50%.

Πραγματοποίηση συμβουλίων, συνάξεων διοικητικού χαρακτήρα και συσκέψεων με τηλεδιάσκεψη.

Χρήση από τον Σεβασμιώτατο του δικαιώματος ψηφιακής υπογραφής.

Διαδικτυακή λειτουργία του Ωδείου, του ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ», των Κατηχητικών Σχολείων και λοιπών σεμιναρίων.

Πραγματοποίηση μέσω διαδικτύου, τηλεοράσεως και ραδιοφώνου τωνεπετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

 

 

  • ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Με αυτοπρόσωπες,από την πρώτη στιγμή, ειδικές επισκέψεις του Σεβασμιωτάτου Μητρο­πο­λί­­του μας κ. Συμεών, τακτικές ή αιφνιδιαστικές: 1) στοΡαχούτειο Γηροκομείο Λαμίας, 2) στοΊδρυμα Πετρή– Στέγη Γερόντων Στυλίδος και 3) στην Μέριμνα Γήρατος – Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος, και την αποστολή πολλών αναλυτικών Εγκυκλίων Σημειωμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, (π.χ. υπ΄αριθμ. πρωτ. 1714/16.10.2020, 1833/7.11.2020, 26/13.1.2021 κ.ά.), δόθηκαν ακριβείς οδηγίες για την τήρηση όλων των ενδεδειγμένων δράσεων, οι οποίες τηρήθηκαν (ευλαβικώς) από τους υπευθύνους και το προσωπικό και ελήφθησαν συγκεκριμένα δραστικά μέτρα, σύμφωνα πάντα βέβαια και με τις σχετικές κρατικές αποφάσεις.

 

 

Βασικό μέτρο για όλα τα Γηροκομεία, με ρητή εντολή του Σεβασμιωτάτου: ο αριθμός των φιλοξενουμένων τροφίμων να υπολείπεται σταθερά του προβλεπομένου εκ της άδειας λειτουργίας των μονάδων, ώστε να είναι πιο εφικτή η σωστή τήρηση των μέτρων και η διασφάλιση της ποιότητας υγείας και ασφάλειας των ωφελουμένων.

Έτσι, ενώ συνολικά στα τρία Γηροκομεία μας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις ισχύουσες άδειες λειτουργίας, μπορούν να φιλοξενηθούν έως98 τρόφιμοι, ο αριθμός τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλά αιτήματα εισαγωγής, λόγω της πανδημίας, με απόφαση του Σεβασμιωτάτου διατηρείται στους 68τροφίμους, γέροντες και γερόντισσες, μειωμένο δηλαδή σε ποσοστό περίπου 30% .

Συγκεκριμένα:

Γηροκομείο Στυλίδας: 45 τρόφιμοι επί μεγίστου αριθμού 68

Γηροκομείο Σπερχειάδος: 13 τρόφιμοι επί μεγίστου αριθμού 14

Γηροκομείο Λαμίας: 10 τρόφιμοι επί μεγίστου αριθμού 16

 

Τα κύριαμέτρα που ελήφθησαν, κατά Γηροκομείο, με βάση και τις πραγματικές δυνατότητες κάθε δομής:

 

 

Α. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΟΣ

1.Αναστολή επισκεπτηρίου από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα.

2.Επικαιροποίηση πρωτοκόλλων λειτουργίας της μονάδας και ανάρτηση τους στον χώρο εισόδου του Ιδρύματος. Το ένα αφορά τα μέτρα πρόληψης του προσωπικού και το άλλο τα μέτρα σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

3.Δημιουργία δύο ομάδων προσωπικού και συγκεκριμένη ανάθεση φροντίδας ανά πτέρυγα του Ιδρύματος (ανατολική και δυτική).

4.Δημιουργία δεύτερης τραπεζαρίας στον δεύτερο όροφο, για να τηρούνται οι αποστάσεις,όπως ακριβώς ορίζονταιαπό τον κανονισμό του Υπουργείου.

5.Χρήση μάσκας, γαντιών μιας χρήσης και ποδοναρίωναπό το προσωπικό καθ’όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

6.Αλλαγή ρουχισμού και υποδημάτων με νέα αποστειρωμένα εντός του Ιδρύματος (Covid Free) κατά την έναρξη εργασίας στο Ίδρυμα.

7.Καθημερινή συμπλήρωση ερωτηματολογίου σχετικού με συμπτώματα και επιδημιολογικά σημαντική επαφή με Covid ασθενή ή ύποπτο κρούσμα (διατήρηση αρχείου για μελλοντικό έλεγχο από αρμόδια κρατική υπηρεσία).

8.Καθημερινή θερμομέτρηση προσωπικού κατά την είσοδο και διατήρηση των μετρήσεων σε αρχείο.

9.Καθημερινή θερμομέτρηση τροφίμων και διατήρηση των μετρήσεων σε αρχείο.

10.Τήρηση πρωτοκόλλων καθαρισμού και απολύμανσης χώρων και επιφανειών

11.Λήψη μέτρων για επαρκή φυσικό αερισμό καθώς και μέτρα διασφάλισης της διασποράς του ιού SARS CoV-2.

12.Εκπαίδευση σε τακτική βάση όλου του προσωπικού σχετικά με τη χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού.

13.Δημιουργία τριών δωματίων καραντίνας για νέες εισαγωγές, καθώς και δημιουρ­γία ειδικού δωματίου για SARS CoV-2 επιβεβαιωμένου κρούσματος, κατάλ­ληλα εξοπλισμένου για αυτό τον σκοπό σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.Υ. (όπως για παράδειγμα εξασφάλιση διαθεσιμότητας παροχής οξυγόνου στα δωμάτιο).

14.Εξοπλισμός του Ιδρύματος με ειδικές μάσκες τύπου FFP2/FFP3 και ΚΝ-95, ειδικές στολές προστασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, προσωπίδες και γυαλιά ειδικού τύπου για προστασία καθώς και ποδιές νοσηλείας.

15.Καθιέρωση πολιτικής χορήγησης αναρρωτικών αδειών ακόμα και με ελάχιστα συμπτώματα.

16.Χρήση μη ιατρικής (προστατευτικής) μάσκας σε όσους τρόφιμους είναι περιπατητικοί και εφ’ όσον το επιτρέπει η νευρολογική/αναπνευστική τους κατάσταση.

17.Εξασφάλιση καθημερινής επάρκειας αλλά και ικανού αποθέματος υλικών (απολυμαντικά, αλκοολούχα αντισηπτικά διαλύματα, κάδοι, σάκοι απορριμμάτων, κ.λπ.) καθώς και μέσων ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες απλές χειρουργικές, μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας FFP2/FFP3, προσωπίδες, προστατευτική ενδυμασία, αδιάβροχη ποδιά, ποδονάρια)

18.Εξασφάλιση διαθεσιμότητας νιπτήρων πλήρως εξοπλισμένων (υγρό σαπούνι, χειροπετσέτες, ποδοκίνητος κάδος).

19.Τοποθέτηση αλκοολικών διαλυμάτων σε όλους τους ορόφους και διαδρόμους του Ιδρύματος που επιβλέπονται.

20.Ανάπτυξη συστημάτων επικοινωνίας με φιλοξενούμενους, συγγενείς, επισκέπτες (SMS, Skype, διαδίκτυο, κ.λπ.)

21.Σήμανση – ανάρτηση πινακίδων/πόστερ (για υπενθύμιση κανόνων υγιεινής, υγιεινής των χεριών, υγιεινής του βήχα και του φταρνίσματος κ.λπ.)

22.Ηλικιωμένοι, των οποίων έχει εγκριθεί η εισαγωγή τους στο Ίδρυμα, 48 ώρες πριν την εισαγωγή, πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει μοριακό έλεγχο για Cοvid-19 προσκομίζοντας και την σχετική βεβαίωση.

23.Υποχρεωτικώς το προσωπικό μετά από άδεια 5 ημερών και άνω, 48 ώρες πριν επιστρέψει για εργασία πραγματοποιεί επίσκεψη στο Γ.Ν. Λαμίας για μοριακό έλεγχο κορωνοϊού.

 

Β. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

  1. Αναστολή επισκεπτηρίου από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα.
  2. Δημιουργία πρωτοκόλλου προσωπικού και πρωτοκόλλου ύποπτου κρούσματος.

3.Ειδικός χώρος ελέγχου κατά την είσοδο και έξοδο από το Ίδρυμα όπου γινόταν θερμομέτρηση προσωπικού και αρχειοθέτηση σε ειδική φόρμα, απολύμανση, τήρηση ερωτηματολογίου, χρήση μάσκας, γαντιών, ποδοναρίων και υγιεινή των χεριών.

  1. Τήρηση αποστάσεων
  2. Ειδικά σεμινάρια προς το προσωπικό από εξειδικευμένο συνεργείο για την σωστή και ορθή τήρηση μέτρων αλλά και την διαχείριση ύποπτου κρούσματος.
  3. Ενημερωτικά έντυπα και οδηγίες σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος.
  4. Απολύμανση χώρων και επιφανειών
  5. Πολυεπίπεδη επιτήρηση των τροφίμων με θερμομέτρηση δυο φορές την ημέρα με πολύ καλό αερισμό στις κλίνες τους, όπως και τακτικός εργαστηριακός έλεγχος για covid-19.
  6. Οι τρόφιμοι, οι οποίοι μετέβαιναν στο Νοσοκομείο λόγω έκτακτων προβλημάτων, αφού είχε διενεργηθεί τεστ αρνητικό από το νοσοκομείο, έπειτα εισέρχονταν στην δομή και έμπαιναν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο απομόνωσης για 15 ημέρες.
  7. Tablet για την επικοινωνία των τροφίμων με τους οικείους τους.
  8. Ο κάθε εργαζόμενος της μονάδας είναι υποχρεωμένος να προβεί σε μοριακό έλεγχο covid 19 κατά την επιστροφή του από άδεια με ειδικό ραντεβού που του είχε κλείσει η Μονάδα.
  9. Ο τελευταίος όροφος της δομής είναι αποκλειστικά διαμορφωμένος για διαχείριση ύποπτου κρούσματος με δωμάτιο και λουτρό, όπως επίσης και χώρος απομόνωσης, πλήρως διαχωρισμένος μεταξύ τους και πλήρως εξοπλισμένοι βάση τους νόμους, τις διατάξεις και τα ειδικά πρωτόκολλα όπου ισχύουν.

 

 

Γ. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ

  1. Αναστολή επισκεπτηρίου από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα.
  2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας, γαντιών και ποδοναρίων καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου των εργαζομένων και χρήση μάσκας για τους τροφίμους, αν μας το επιτρέπει η υγεία του τροφίμου
  3. Υγιεινή των χεριών
  4. Συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου σχετικού με συμπτώματα και έκθεση στον κορονοϊό από τους υπαλλήλους κατά την ώρα της άφιξής τους στο Ίδρυμα και διατήρηση αυτών σε ατομικό αρχείο
  5. Καθημερινή θερμομέτρηση υπαλλήλων κατά την ώρα της άφιξής τους στο Ίδρυμα αλλά και των τροφίμων ανά 8 ώρες και διατήρηση αυτών σε ατομικό αρχείο
  6. Περιοδικά τεστ, τουλάχιστον ανά 15 ημέρες, στο προσωπικό και τους τροφίμους.
  7. Εξασφάλιση επάρκειας υγειονομικών υλικών (μάσκες, γάντια, απολυμαντικά, αλκοολούχα διαλύματα κλπ)
  8. Εξασφάλιση δωματίου νοσηλείας (μονόκλινο, με ατομικό μπάνιο, με εύκολη πρόσβαση και όσο πιο απομονωμένο γίνεται σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια) για προσωρινή απομόνωση ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος, καθώς και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία του (πιεσόμετρο, θερμόμετρο, ακουστικά, φιάλη οξυγόνου κ.λπ.)
  9. Τοποθέτηση αλκοολούχων διαλυμάτων, χαρτομάντιλων, μασκών, πινακίδων για υπενθύμι­ση κανόνων υγιεινής σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους
  10. Ανάπτυξη συστημάτων επικοινωνίας των τροφίμων με τα συγγενικά τους πρόσωπα (sms, skype, viber κλπ).
  11. Υποχρέωση του κάθε εργαζομένου, που επιστρέφει από άδεια να προβεί σε μοριακό έλεγχο covid-19.

 

 

  • ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ& ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΩΝ

 

Στο πλαίσιοτων διεξαχθέντων τακτικών και εκτάκτωνελέγχων, από τους διάφορους υπευθύνους εποπτικούς φορείς στις εν λόγω Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι δομές ανταπεξήλθαν σε όλους αυτούς με επιτυχία και έλαβαν τα εύσημα, ενώ σε όλους τους διαγνωστικούς ελέγχους τόσο το προσωπικό όσο και οι τρόφιμοι ήταν όλοι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

 

Ειδικότερα:

  1. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν συνολικά 44τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού αλλά και προχώρησαν και σε έλεγχοτης τήρησης των μέτρων προφύλαξης. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας αλλά και από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
  2. Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών και οι συνεργάτες του έλαβαν τα εύσημα και τα συγχαρητήρια κατά την διενέργεια των ελέγχων για την ομαλή λειτουργία των Ιδρυμάτων, την τήρηση των μέτρων και την οργάνωση φακέλων εμβολιασμού κατά της κοινής γρίπης και κατά του κορωνοϊού.
  3. Η Ιερά Μητρόπολη με δική της φροντίδα πραγματοποιεί τακτικά διαγνωστικά τεστ στο προσωπικό των Ιδρυμάτων και στο κοντινό τους περιβάλλον, πέραν αυτών που διενεργούν οι ελεγκτικές και εποπτικές αρχές.
  4. Τα διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης θα συνεχιστούν υπό της Ιεράς Μητροπόλεως, εξ ιδίων, παρά την πραγματοποίηση του εμβολιασμού για λόγους ασφαλείας.

 

 

  • ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών πραγματοποιήθηκε ο Εμβολιασμός των τροφίμων, τηρουμένης της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίαςγια την συναίνεση των ιδίων ή των κηδεμόνων τους, αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού, η δεύτερη φάση του οποίου αισίως ολοκληρώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021.

 

 

ΕΠΙΛΟΓΙΚΑ

 

Από την αρχή της πανδημίας έως τώρα στη Μητρόπολη Φθιώτιδος δεν έχει διαγνωσθεί θετικός στον ιό και δεν έχει νοσηλευθεί  κανένας εν ενεργεία κληρικός, κανένας υπάλληλος των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ν.Π.Ι.Δ. της Μητροπόλεως, κανένας εργαζόμενος και κανένας ωφελούμενος στις κοινωνικοπρονοιακές δομές της Μητροπόλεως.

 

Ο αγώνας, με τη βοήθεια του Θεού, συνεχίζεται.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε σε όλους που συμπαρίστανται στο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, που το εμπιστεύονται και το αγκαλιάζουν και που προσεύχονται γι΄αυτό.

Πάνω από όλα ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό, που παρατείνει το έλεος Του εφ’ ημάς.

Ζητούμε ταπεινά την στήριξη όλων σας στο έργο μας. Κάθε βοήθειά σας είναι για μας πηγή δύναμης και έμπνευσης, για να συνεχίσουμε…

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid test στη Λάρυμνα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθρο Βράβευση των αριστευσάντων μαθητών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας