Ειδήσεις

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτ. π. Βασιλείου Τσιάκα


Σε κλίμα συγκινήσεως η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος και η Ενορία του Αγίου Δημητρίου Λαμίας, προέμπεμψαν στην αιωνιότητα, τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Τσιάκα, τον κτίτορα του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Λαμία.

          Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Βασιλείου τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου πολλών Ιερέων, ιεροψαλτών και πλήθους πιστών.

         Για τον μακαριστό ιερέα μίλησαν με λογους συγκινήσεως ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως, Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Πρωτ. π. Δημοσθένης Κουτρομάνος, Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λαμίας, ο γαμβρός του π. Βασιλείου κ. Βασίλειος Μανταλόβας, εκ μέρους της οικογενείας, ο Προϊστάμενος του Ναού του Αγίου Δημητρίου Λαμίας Πρωτ. π. Δημήτριος Ατματζίδης και τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών.

          Ακολούθησε η ταφή του σκηνώματός του, στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, το ορεινό Νεοχώρι Τυμφρηστού.

Προηγούμενο άρθρο Έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του μνημείου της Αγίας Σοφίας
Επόμενο άρθρο Απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας ο νέος Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ!