Ειδήσεις

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια…


Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια… Ποιος ο λόγος; Και οι δύο αυτές έννοιες σχετίζονται με τον παράγοντα “γνώση”  και αποτελούν δύο διαφορετικές θέσεις απέναντί του. Η ημιμάθεια όμως είναι η επιφανειακή γνώση, η επιδερμική επαφή με κάποιο αντικείμενο ή η άτακτη, μη συστηματική και μεθοδική γνώση κάποιων επιμέρους στοιχείων του συγκεκριμένου αντικειμένου. Ταυτόχρονα, η ημιμάθεια συνοδεύεται από την αδυναμία του φορέα της να ταξινομήσει τις γνώσεις του, να οργανώσει τη σκέψη του, να συνειδητοποιήσει πλήρως τι γνωρίζει και τι όχι. Βρίσκεται σε μια μετέωρη κατάσταση γνώσης και άγνοιας, προσεγγίζει λανθασμένα το αντικείμενο της γνώσης, καθώς δεν έχει βέβαια γνώση, έχει συγκεχυμένες απόψεις και έλλειψη αυτογνωσίας.

                Όλα τα παραπάνω μας θυμίζουν το σημερινό παραλήρημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με τη ψήφιση των νέων κανονισμών για ζητήματα που άπτονται της ύδρευσης, της άρδευσης, της  λειτουργίας των κοιμητηρίων, του κτιρίου του ΟΣΚ και της καθαριότητας. Προκειμένου λοιπόν να συνδράμουμε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην απόκτηση πραγματικής γνώσης, αλλά και για να τερματιστεί η παραπληροφόρηση του κόσμου, διασαφηνίζεται ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα συζητηθούν τα τέλη, αλλά θα οριοθετηθούν με δημοκρατικό τρόπο οι κανόνες λειτουργίας σε μία σειρά από ζητήματα, που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.

                Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μία διεξοδική συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές, όπου η αντιπολίτευση εμφανίστηκε για άλλη μία φορά χωρίς προτάσεις και καταψήφισε κάθε διάταξη χωρίς καμία σοβαρή αιτιολόγηση, καλούμαστε αύριο να βάλουμε επιτέλους μία τάξη και να προσαρμόσουμε τον τρόπο λειτουργίας των προαναφερθέντων τομέων στις συνθήκες που επιτάσσει η εποχή μας.

                Ο εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης ευρισκόμενος σε πλήρη σύγχυση ομιλεί περί νέων τελών και για άλλη μία φορά παραπληροφορεί τους συμπολίτες μας. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι οι φορείς της Πολιτείας λειτουργούν στην χώρα μας και εν μέσω της πανδημίας κανονικά, συζητούν δημοκρατικά και λαμβάνουν αποφάσεις για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Διερωτώμαι, δεν αντιλαμβάνεται ότι ζητήματα που σχετίζονται με την ύδρευση, την άρδευση και την καθαριότητα εντός καλοκαιριού είναι εξαιρετικά επίκαιρα; Δεν κατανοεί ότι το ζήτημα της λειτουργίας του κοιμητηρίου είναι θεμελιώδες για τους συμπολίτες μας; Επιθυμεί ο τρόπος λειτουργίας όλων των ανωτέρω να συνιστά ένα “ξέφραγο αμπέλι”, όπου η εκάστοτε διοίκηση εξυπηρετεί κατά το δοκούν; Η λυσσαλώδης προσπάθειά του ματαίωσης της αυριανής συζήτησης εκπροσωπεί αυτή την αναχρονιστική αντίληψη και σηματοδοτεί την ανετοιμότητα που τον διακρίνει για το ψέλλισμα κάποιων προτάσεων, για την κατάθεση των δικών του σχεδίων κανονισμών λειτουργίας. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον!

                Ευελπιστώντας τα ανωτέρω να έχουν διαφωτίσει όλους τους ημιμαθείς, δηλώνουμε απερίφραστα την  εμπιστοσύνη μας στην κρίση και τη γνώση των πολιτών που από αύριο θα είναι καλύτερα ενημερωμένοι και θα απολαμβάνουν έναν νέο, σύγχρονο τρόπο λειτουργίας όλων των προαναφερθέντων τομέων. 

 

 

 

                                                                                              Η Δήμαρχος Στυλίδας

                                                                                                Βιργινία Στεργίου

Προηγούμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος στην κορυφή της Αντινίτσης
Επόμενο άρθρο Φθιώτιδος Συμεών: «Οι δυσκολίες πρέπει να μας διδάσκουν και να γινόμαστε σοφότεροι»