Ειδήσεις

Η 8η επετειακή εκδήλωση για το 1821 στην Ι.Μ. Φθιώτιδος


Το πρωί της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2021 μετά την Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, όπου  το Θείο κήρυγμα διηκόνισε ο Άγιος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης και ο οποίος αναφέρθηκε στην διαλεκτική τόσο της εκκλησιαστικής περιόδου, όσο και του λειτουργικού βιβλίου του Τριωδίου, ακολούθησε η 8η επετειακή εκδήλωση για το 1821 με θέμα: «Η Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα», η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Στυλίδα, και η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», το επίσημο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Youtube, από την διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου Στυλίδος www.stylida.gr και από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Φθιώτιδος.

Με την τήρηση όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γηροκομείου, ανεξάρτητο από τις πτέρυγες φιλοξενίας των τροφίμων και με τους συντελεστές της εκδηλώσεως να έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε ειδικά διαγνωστικά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, τα οποία και ήταν αρνητικά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση σε συνδιοργάνωση της Ι. Μ. Φθιώτιδος και του Δήμου Στυλίδος.

Ειδικές εισηγήσεις ανέπτυξαν  ο Θεολόγος-Εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Στυλίδος, κ. Αντώνης Κωστορίζος, με θέμα: «Οι Αγωνιστές του 1821 στην Ανατολική Φθιώτιδα» και στη συνέχεια η Παιδαγωγός, κ. Μαρία Μπλούνα, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Αχινού, με θέμα: «Ανατολική Φθιώτιδα, 200 χρόνια πριν».

Το καλωσόρισμα έκανε ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Νικολόπουλος, Διευθυντής του Γηροκομείου, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Παναγιώτης Χάμης, Διαχειριστής του Ιδρύματος. Διαδικτυακό χαιρετισμό από το Πάρκο του Λαού στην Στυλίδα απηύθυνε και  η Δήμαρχος  Στυλίδος κ. Βιργινία Στεργίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, από τον ιστορικό εξώστη του Ιερού Επισκοπείου, παρενέβη διαδικτυακά και επισφράγισε την εκδήλωση τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Επιλέξαμε την εκδήλωση μας, την αφιερωμένη στην Επανάσταση στην Ανατολική Φθιώτιδα, να την πραγματοποιήσουμε στο Γηροκομείο μας. Σ’ ένα κέντρο αγάπης, προσφοράς και διακονίας. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, διότι μέσα στις δομές της αγάπης σήμερα είναι οι ήρωες του 2021, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες, προσωπικό, το οποίο προσφέρει την αγάπη του στους εμπερίστατους και αδύναμους αδελφούς μας.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό, που έχει δώσει ένα φοβερό αγώνα, μία μεγάλη μάχη, την μάχη της πανδημίας και ως τώρα την έχει κερδίσει.

Αυτές οι γιορτές είναι γιορτές συλλογικής μνήμης. Όλοι μαζί συγκροτούμε «των Ελλήνων τις Κοινότητες» και με αυτές τις κοινότητες πορευόμεθα για την Ελλάδα του μέλλοντος, για την Ευρώπη του μέλλοντος, για την οικουμένη του μέλλοντος»!

 

Προηγούμενο άρθρο Διεξαγωγή rapid test στην Παραλία Ραχών
Επόμενο άρθρο Αναφορά Γεώργιου Κοτρωνιά στο Υπουργείο Υγείας για την καθυστέρηση έναρξης εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης