Ειδήσεις

Θέμης Χειμάρας: «Ένταξη περισσότερων επαγγελματικών κλάδων στα μέτρα στήριξης»


Την ένταξη επιπλέον επαγγελματικών κατηγοριών στα μέτρα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων που εφαρμόζει η Κυβέρνησηζητούν με σχετικές επιστολές τους, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας μαζί με συναδέλφους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας,.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές τάσσονται υπέρ της στήριξης και των ιδιωτών γιατρών, νοσηλευτών και παρόχων ιατρικών υπηρεσιών, των μηχανικών και των φοροτεχνικών – λογιστών.

Πρόκειται για κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που, ενώ πλήττονται οικονομικά από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν εξαιρεθεί από τις αποφάσεις αναστολής λειτουργίας και κατ’ επέκταση, αποκλεισθεί από κάθε ευεργετικό μέτρο στήριξης της επιχειρηματικής τους λειτουργίας.

Επιπρόσθετα, ο Θέμης Χειμάρας έθεσε στον Υφυπουργό παρά τον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωποκ. Στέλιο Πέτσα, το ζήτημα τηςστήριξης των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Όπως σημειώνει ο Βουλευτής, ο Περιφερειακός Τύπος (τηλεόραση, ραδιόφωνο ,εφημερίδα) επιτελεί ένα σπουδαίο ενημερωτικό και ψυχαγωγικό έργο στην περιφέρεια της χώρας, βασιζόμενος σχεδόν εξ ολοκλήρου στη διαφημιστική προβολή μικρομεσαίων τοπικών επιχειρήσεων. Η υγειονομική κρίση έχει οδηγήσει στη δραματική πτώση της διαφήμισης με αποτέλεσμα τα Μέσα να εξωθούνται, οικονομικά και λειτουργικά, στα άκρα.

Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει ο Θέμης Χειμάρας:

«Όπως και τους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Covid-19πλήττει άμεσακαι τους ιδιώτες γιατρούς, παρόχουςιατρικών υπηρεσιών, μηχανικούς, φοροτεχνικούς και λογιστές.Γι’ αυτό, με συναδέλφους Βουλευτές ζητάμε την ένταξή τους, στη λίστα των επιχειρήσεων που θα ευεργετηθούν από τα γενναίαμέτρα που λαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση.

Επιπλέον, με επιστολή μου στον Υφυπουργό κ. Στέλιο Πέτσα, ζητώ να συμπεριληφθούν σε αυτά και τα περιφερειακά ΜΜΕ, τα οποία, ιδιαίτερα τώρα, είναι απαραίτητα για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όλων των πολιτών, απ’ άκρη σ΄ άκρη της ελληνικής περιφέρειας».

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα της Δημάρχου Στυλίδας Βιργινίας Στεργίου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες