Ειδήσεις

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Να δοθούν επιτέλους οριστικές λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας


Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας έχει επισημάνει επανειλλημένως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα που συνεχώς ανακύπτουν στη λειτουργία του Νοσοκομείου Λαμίας. Στα προβλήματα αυτά προστέθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο αξονικός τομογράφος του, ο οποίος έχει υποστεί για ΠΟΛΛΟΣΤΗ φορά βλάβη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς που χρήζουν αξονικής τομογραφίας, είτε να μετακινούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια της πόλης, είτε να διακομίζονται με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. σε άλλα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Λόγω των παραπάνω, οι ασθενείς και οι συνοδοί τους, υφίστανται ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση, ενώ τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους, γίνεται κατάχρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, επιφορτίζονται τα άλλα νοσοκομεία και πλέον είναι ΕΠΙΣΦΑΛΗΣ η εφημέρευση. Το κόστος δε της κάθε διακομιδής είναι σημαντικό και επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση όλους τους φορολογούμενους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Για ένα νοσοκομείο που επανειλημμένα έχει χαρακτηριστεί ως «πυλώνας» της 5ης Υ.Π.Ε. και καλύπτει υγειονομικά τους νομούς Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Βόρειας Εύβοιας είναι τουλάχιστον στοιχειώδης η ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση της βλάβης του υπάρχοντος αξονικού τομογράφου καθώς και η επίσπευση της διαδικασίας αγοράς καινούριου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας ασκώντας το θεσμικό του ρόλο και με αίσθηση ευθύνης όσον αφορά στην υγεία των πολιτών θεωρεί αυτονόητη και αναγκαία:

  • Την άμεση επίλυση έστω και τώρα του προβλήματος από τον Διοικητή του Γ.Ν. Λαμίας, που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου μας.
  • Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους τους τοπικούς φορείς προκειμένου να δοθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μόνιμες και οριστικές λύσεις στα χρόνια και συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα του νοσοκομείου μας.

 

Μπαρμπαρούσης Μιχαήλ

Πρόεδρος

Ντούζγος Αθανάσιος

Γραμματέας

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Λαμιέων φέρνει τους αγρότες πιο κοντά στην πληροφόρηση