Ειδήσεις

Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος: Μένουμε σπίτι – Κανείς χωρίς φαγητό


Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος από την πρώτη κιόλας στιγμή της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid – 19), πριν ακόμη ληφθούν τα ειδικά περιοριστικά μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, έλαβε μέριμνα,  ώστε να μην σταματήσει ούτε λεπτό η λειτουργία των Κέντρων Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία σιτίζουν εκατοντάδες εμπερίστατους αδελφούς μας.

          Ο Σεβασμιώτατος μας κ. Συμεών, συνεπής στο μήνυμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, απάλλαξε τις εθελόντριες της αγάπης από την διακονία παρασκευής φαγητού, καθόσον μάλιστα πολλές εξ αυτών,  ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

          Ο Σεβασμιώτατος με πολλή αγωνία και προσευχή για τους εμπερίστατους αδελφούς μας, ώστε να μην μείνει κανείς  χωρίς το αναγκαίο φαγητό, παρεκάλεσε τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βιοτεχνιών ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, κ. Γιαννίτση Γιώργο και την εταιρεία του ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ Group, ο οποίος ήλθε αρωγός του Φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας και έκτοτε έχει αναλάβει την παρασκευή ετοίμου φαγητού, υψηλής ποιότητος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση της Μητροπόλεώς μας.

          Ο Σεβασμιώτατος με την υπ΄ αριθμ. 2/341/12.3.2020 Εγκύκλιό του, η οποία είχε τον τίτλο: «Άμεσα πρακτικά μέτρα εναρμόνισης της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και των εποπτευομένων υπό αυτήν Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων με τις οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος», κοινοποίησε την πράξη αυτή προσφοράς, φιλανθρωπίας και αγάπης προς τον πάσχοντα άνθρωπο, η οποία δεν σταμάτησε ποτέ, ακόμη και τούτες τις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η Πατρίδα μας και ολόκληρος ο κόσμος.

          Ευχαρίστησε τόσο την Εταιρία του κ. Γεωργίου Γιαννίτση «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ Group», καθώς και τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό, ο οποίος έρχεται αρωγός και συμπαραστάτης σ’ αυτή την προσπάθεια.

          Καθημερινά, ο ίδιος ο κ. Γιαννίτσης με τους συνεργάτες του, μεταφέρουν το φαγητό  σε συγκεκριμένο Κέντρο διανομής, πλάι στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως και από εκεί με μέριμνα προσωπική του ιδίου του Σεβασμιωτάτου και του Γενικού Διευθυντού του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. π. Παναγιώτου Σερέτη,  διανέμονται στις Ενορίες μέσω των  αρμοδίων  Ιερέων, υπευθύνων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων,  βάση των αναγκών της κάθε Ενορίας και από εκεί φτάνει σε κάθε αδελφό με ασφάλεια και προπαντός με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

          Στις μέρες του κορωνοϊού συνεχίζουμε να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, αλλά δεν αφήνουμε ΚΑΝΕΝΑ χωρίς το αναγκαίο φαγητό.

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Ημέρα δράσης στα σούπερ μάρκετ
Επόμενο άρθρο Ο Χρ. Σταϊκούρας σχετικά με τον ΟΣΜΑΕΣ που δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή Μαλεσίνας – Θεολόγου