Ειδήσεις

Κανονικά η λειτουργία του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμίας


Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας, δημόσιου σχολείου του ΥΠΠΕΘ, ύστερα από πρόσφατα δημοσιεύματα και δηλώσεις σε περιφερειακά ΜΜΕ, γνωστοποιεί σε κάθε ενδιαφερόμενο μαθητή, γονέα και πολίτη, αφενός ότι ο ν. 3432/2006, ο οποίος διέπει τη λειτουργία των δέκα (10) Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων – Γυμνασίων όλης της χώρας εξακολουθεί να ισχύει, αφετέρου ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη απόφαση εκκίνησης διαδικασιών τροποποίησης ή κατάργησής του.

Ενδεχόμενη λειτουργία άλλων μορφών εκκλησιαστικής εκπαίδευσης (Κέντρων Ιερατικής Μαθητείας, ΚΙΜ), στο μέτρο που δεν θα ακυρώνουν τη λειτουργία των Γενικών Εκκλησιαστικών Λυκείων – Γυμνασίων (και γιατί άλλωστε;), μας βρίσκει σύμφωνους. Άλλωστε, και οι προτάσεις της πρόσφατης Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, 8 και 9 Μαρτίου 2017, κινούνται προς την κατεύθυνση παράλληλης και διακριτης λειτουργίας των ήδη υφισταμένων Εκκλησιαστικών Σχολείων (Λυκείων και Γυμνασίων) με τα μεταλυκειακά Κέντρα Ιερατικής Μαθητείας (ΚΙΜ).

Συνεπώς, διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο, γονείς και κηδεμόνες που εμπιστεύθηκαν την εκπαίδευση των παιδιών τους στο Σχολείο μας, ότι η λειτουργία του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμίας, με τη βοήθεια του Θεού, τις πρεσβείες των προστατών Αγίων του, την ευλογία της Εκκλησίας και την αρωγή της κεντρικής διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΕΘ συνεχίζεται, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, τόσο για την τρέχουσα σχολική χρονιά όσο και για τις επόμενες.

 

Λαμία, 15 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος των Διδασκόντων του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και

Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λαμία

Προηγούμενο άρθρο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας: «Οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι ανοιχτές σε συνεργασία με όλους για την προστασία του περιβάλλοντος»
Επόμενο άρθρο Α. Γκλέτσος: «2018 και άλλες παραπλανητικές δηλώσεις του κ. Μπακογιάννη»