Ειδήσεις

Κινητοποίηση στο εργοστάσιο της Mondelez στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας για υπογραφή ΣΣΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο της διεκδίκησης υπογραφής Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας πραγματοποίησε ακόμη μια συνάντηση (Τετάρτη 17/7/2024) με εκπροσώπους της εταιρείας.

Ο κύκλος των διαπραγματεύσεων για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς και οι συναντήσεις για τα προβλήματα που μας απασχολούν έχει ανοίξει πολύ καιρό τώρα. Από την ίδρυση του Σωματείου μας, λύθηκαν κάποια προβλήματα και πετύχαμε κάποιες κατακτήσεις. Όμως, πολλά από τα αιτήματα που αποφασίσαμε στη Γενική Συνέλευση μας και έχουμε καταθέσει στην εταιρεία, παραμένουν αναπάντητα και άλυτα. Μένει ένα πράγμα, το οποίο αποτελεί καθολική απαίτηση των εργαζομένων. Αυτά που έχουμε πετύχει, αλλά και αυτά που ζητάμε, να κατοχυρωθούν μέσα στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Η τελευταία συνάντηση εκτιμούμε ότι πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και έγιναν κατανοητά όλα τα παραπάνω από την πλευρά της εταιρείας.Οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεσμεύτηκαν προφορικά, πως το Σεπτέμβρη μπορούμε να προχωρήσουμε στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εμείς οι εργαζόμενοι, δείχνουμε υπομονή στα πλαίσια της καλής πίστης και συνεννόησης όλους αυτούς τους μήνες, προκειμένου να έρθουμε σε συμφωνία τα δύο μέρη. Όμως αυτή η υπομονή έχει αρχίσει να εξαντλείται, με δεδομένο ότι τα δικαιώματα και οι μισθοί μας είναι πολύ μακριά από τις ανάγκες μας, ενώ την ίδια στιγμή η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα μας.

Θα είμαστε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα όλο το  διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον Σεπτέμβρη, οπού βάσει και των προφορικών δεσμεύσεων των στελεχών της εταιρείας, αναμένουμε να μπουν μπροστά και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το σωματείο εξαντλεί όλα τα περιθώρια του διαλόγου διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, όμως δεν πρέπει η εταιρεία να εκλαμβάνει τη στάση μας αυτή ως αδυναμία.

Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε έτοιμοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να πετύχουμε την Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματά μας, στο πλαίσιο των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης. Στον αγώνα αυτό δεν είμαστε μόνοι μας, στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή, από την ίδρυση του σωματείου μας μέχρι σήμερα, είναι η Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, όπως και το αδελφό επιχειρησιακό Σωματείο του Παυλίδη στην Αθήνα, μέλος του ομίλου Mondelez, που υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες τη δική του Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα των συναδέλφων.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξασφάλιση Δωρεάν ή Μειωμένου Κόστους Μετακινήσεων για Φοιτητές με τα ΚΤΕΛ
Επόμενο άρθρο Γνωστοποίηση «Για την πρόσληψη ενός (1) Ειδικού Συμβούλου με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, βάσει των διατάξεων του άρθρου163 του ν.3584/07»