Ειδήσεις

ΛΑΡΚΟ: Οργή για τις 850 απολύσεις. Αυτή είναι η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη


Κατάπτυστο το κείμενο της απόλυσης με ημερομηνία 15-7-2024.

«Το σύνολο των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου λύονται αυτοδικαίως σήμερα 15.7.2024 και σε συνέχεια επίδοσης της σχετικής απόφασης».

«Η εκκαθάριση της μισθοδοσίας θα καταβληθεί έως 31.7.2024».

Και το ντροπιαστικό «έως το τέλος της ημέρας θα πρέπει να έχει απομακρυνθεί το σύνολο των εργαζομένων και να ασφαλιστούν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου».

Έξωση με τη βούλα της κυβέρνησης.

Ψεύδη ασύστολα του κ. Μητσοτάκη ότι το προσωπικό θα τακτοποιηθεί σε νέες θέσεις εργασίας. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Οι αγώνες των εργαζομένων των οικογενειών και η κοινωνική αλληλεγγύη θα κάνουν σύντομα έκπτωση της κυβέρνησης από την εξουσία.

Ο συντοπίτης υπουργός κ. Σταϊκούρας πώς υπερασπίζεται το δικαίωμα της εργασίας; Η Περιφέρεια Στερεάς πραγματικός θεατής των εξελίξεων αρκείται σε δελτία τύπου και ψηφίσματα.

Ζητήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να επιδείξει την ελάχιστη έμπρακτη αλληλεγγύη προσφέροντας οικονομική βοήθεια στις οικογένειες των απολυθέντων που συνεχίζουν τον αγώνα επιβίωσης.

Ζητήσαμε να εξετασθούν οι δυνατότητες απορρόφησης ενός αριθμού εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Αναμένουμε ακόμη τις απαντήσεις. Στο κλειστό κύκλο της εξουσίας δεν χαμπαριάζουν από τέτοιες «μικροϋποθέσεις» απόλυσης εκατοντάδων εργαζομένων.

Στο νέο κύκλο αγώνα των απολυθέντων καθολικά οι πολίτες της Στερεάς πρώτοι πρέπει να επιδείξουν την αλληλεγγύη και με κάθε νόμιμο μέσο να υποχρεώσουν την κεντρική και περιφερειακή εξουσία να αποκαταστήσουν τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Θα παραμείνει συμβολικά και ουσιαστικά η ΛΑΡΚΟ ως μνημείο αναλγησίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης.

Προηγούμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Με τις εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις των Παραλίμνιων Περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου θα αρδεύονται 33.500 στρέμματα καθαρής έκτασης
Επόμενο άρθρο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιά για αύριο σε περιοχές αρμοδιότητας του Δασαρχείου Λαμίας και Σπερχειάδας». (19/07)