Ειδήσεις

Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την υγεία


Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου στο πλαίσιο της Μέρας Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία. 

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας που συμμετείχε στην κινητοποίηση, στάθηκε στις  ελλείψεις που χαρακτηρίζουν και το νοσοκομείο της Λαμίας, από την αρχή της λειτουργίας του έως σήμερα. Που υπάρχουν ακόμα περισσότερο στις πρωτοβάθμιες μονάδες, όπως τα Κέντρα Υγείας, τα ΤΟΜΥ, τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα κλειστά Αγροτικά Ιατρεία της Φθιώτιδας.

Ελλείψεις, που όσο κι αν προσπαθούν οι κυβερνώντες και οι τοπικοί εκπρόσωποι τους να κρύψουν, ο λαός τις έβλεπε και τις βλέπει καθημερινά μπροστά του.

Επίσης σε ψήφισμα που παραδόθηκε στον Διοικητή του Νοσοκομείου επισήμανε ότι δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Γι’ αυτό διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών, κ.λπ. ειδικοτήτων υγειονομικών (παραϊατρικό, καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, τεχνικοί).
  • Πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός του Νοσοκομείου και όλων των δημόσιων δομών ΠΦΥ και Κέντρων Υγείας του νομού.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους..
  • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Προηγούμενο άρθρο Οδηγίες ζητά ο ΣΒΘΣΤΕ για εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων
Επόμενο άρθρο Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας