Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας & Περιβάλλοντος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Tags |

Μια μεγάλη ευκαιρία για σκέψη, αυτοκριτική και αποφάσεις αποτελεί η παγκόσμια ημέρα  περιβάλλοντος αρκεί να θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, δεν μας ανήκει και έχουμε την υποχρέωση να τον παραδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές.

Δυστυχώς στις μέρες μας η εξίσωση της απληστίας των ανθρώπων και  της  μανία τους για  κέρδος  καταλήγει σε οικολογική καταστροφή. Αλλάζει το κλίμα, η φύση πεθαίνει, τα δάση εξαφανίζονται και οι πάγοι λιώνουν εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας της γης. Επιπλέον εξαιτίας της άνθησης του παράνομου εμπορίου προϊόντων άγριας ζωής η πολύτιμη βιοποικιλότητα της γης μας έχει διαβρωθεί και ολόκληρα είδη βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης, στερώντας μας, τη φυσική μας κληρονομιά.

Ο πλανήτης μας δεν αντέχει άλλη περιβαλλοντική υποβάθμιση και γι’ αυτό όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη  και το περιβάλλον πρέπει να συμβαδίσουν πλάι πλάι.

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ευαισθησίας του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη αλλά και σύσσωμης της περιφερειακής αρχής, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει επενδύσει πολλά, αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί. Προτεραιότητα μας είναι η επίλυση του χρόνιου προβλήματος της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού. Έχοντας εξασφαλίσει καθαρό πόσιμο νερό προχωράμε σε δράσεις απορρύπανσης και εξυγίανσης με σταθερά βήματα τα οποία σύντομα θα αποδώσουν θετικά αποτελέσματα.

Ελπίζω ότι τα λόγια του Φραγκίσκου Βάκων, “ η φύση δεν δαμάζεται παρά μόνο αν υποταχθείς σ’ αυτή ”, θα αποτελέσουν προτεραιότητα στην συνείδηση όλων μας.

 

Ιωάννης Δ.Ταγκαλέγκας

Αντιπεριφερειάρχης

Χωροταξίας & Περιβάλλοντος