Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών Αθανάσιου Ζεκεντέ για την ανάγκη τήρησης των μέτρων που επιβλήθηκαν


Tags |

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε μια δυσχερή κατάσταση διότι η επιδημιολογική εικόνα στο Δήμο Λοκρών και ιδιαίτερα στην κοινότητα Μαλεσίνας, εμφανίζεται, δυστυχώς, επιβαρυμένη. Τα μέτρα που επιβλήθηκαν ήταν αναγκαία για να μπορέσουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα που υπάρχει από την έξαρση του κορωνοϊού. Όσο καλύτερα αυτά τηρηθούν τόσο πιο γρήγορα θα εξέλθουμε από αυτά.

Έχοντας ως βάση τις συμβουλές της επιστήμης και τις αποφάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι κάτοικοι της Μαλεσίνας καλούνται να οικοδομήσουν πειθαρχημένα μια νέα καθημερινότητα που, ασφαλώς, δεν είναι για κανέναν ευχάριστη. Ο περιορισμός των φυσικών επαφών είναι βασική συνιστώσα στο σχέδιο αντιμετώπισης και μέσω αυτού δεν στοχεύεται ο περιορισμός των κοινωνικών επαφών ή της οικονομικής δραστηριότητας αλλά αποτελεί την επένδυση για την αντιστροφή της παρούσας δύσκολης κατάστασης στο πλαίσιο καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού.  Είναι η στιγμή όπου ο φόβος πρέπει να μετατραπεί σε κοινωνική αλληλεγγύη. Ήταν αναγκαίο να εισέλθουμε σε αυστηρούς περιορισμούς που, όμως, θα είναι άσκοποι αν δεν συμπορεύονται με υπομονή, υπεύθυνη στάση και αυστηρή επιτήρηση των μέτρων αυτών για να αποφευχθεί μια ακόμα πιο δυσάρεστη κατάσταση όπως η επιβολή των μέτρων σε ολόκληρο το Δήμο μας ή ακόμα και μια παρατεταμένη κατάσταση γενικού απαγορευτικού (lockdown) στην πληγωμένη από το κορωνοϊό κοινότητα Μαλεσίνας.

Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Μαλεσίνα δίνει μια μάχη αλλά αυτός ο «πόλεμος» που δίνεται είναι καθημερινός και, κυρίως, καθολικός. Ο κίνδυνος εκδήλωσης νέων κρουσμάτων κορωνοϊού δεν ελλοχεύει αποκλειστικά στα στενά όρια μίας κοινότητας αλλά σε ολόκληρο το Δήμο μας. Είναι ένας αγώνας όλων μας που πρέπει να τον δώσουμε διακατεχόμενοι από ενσυναίσθηση και αυτοπειθαρχία στην τήρηση των μέτρων. Οφείλουμε να μην εφησυχάζουμε και να επιδείξουμε ψυχραιμία και αλληλεγγύη. Η δημιουργία κλίματος υγειονομικής ασφάλειας και η επαναφορά στην πρότερη επιδημιολογική κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί, μηδενός εξαιρεμένου, με πρόνοια, σοβαρότητα  και υπευθυνότητα. Ας έχουμε υπόψιν ότι ουδείς είναι άτρωτος και μπορεί τώρα να έχουν επιβληθεί σκληρότερα μέτρα αποκλειστικά στη Μαλεσίνα αλλά είναι αναγκαίο όλοι οι δημότες να συνεργαστούμε, ο καθένας με τα μέσα που διαθέτει και εντός του πλαισίου των αποφάσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ώστε σύντομα να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Μέσα στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, σας καλώ να αποφεύγουμε τη στοχοποίηση συμπολιτών μας. Δεν είναι, άλλωστε, χρήσιμο, να αναζητείται η αφορμή για την πρόκληση αυτής της κατάστασης αλλά σαν μια οντότητα να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σύνεση, ώστε στο άμεσο χρονικό διάστημα να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές υγειονομικά περιβάλλον για τους εαυτούς μας, την οικογένειά μας, το Δήμο μας.

Ως δημοτική αρχή, έχοντας επίγνωση του ρόλου και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα και δρούμε αποκλειστικά με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας παρέχοντας συγχρόνως διαρκή άμεση ενημέρωση.

Απευθύνομαι, λοιπόν, σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου καλώντας σας με αποφασιστικότητα να επιδείξουμε τη δέουσα υπευθυνότητα και προσοχή για να εξαλείψουμε ταχέως την όξυνση του προβλήματος και να αποτρέψουμε την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού στο Δήμο Λοκρών.

Με αίσθημα ευθύνης,

Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές

Δήμαρχος Λοκρών