Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών Αθανάσιου Ζεκεντέ για την «Ημέρα της Γης»


Η 22α Απριλίου είναι ημέρα αφιερωμένη στη Γη με στόχο έναν καθαρό και υγιή πλανήτη. Η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε περιβαλλοντικά θέματα δεν είναι εύκολη ή απλή υπόθεση. Δυστυχώς δεν έχουμε συνειδητοποιήσει επαρκώς πως η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει επιπτώσεις στην κλιματική αλλαγή και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η υποβάθμιση του πλανήτη επηρεάζει όλα τα οικοσυστήματα της γης και αναπόφευκτα την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Είναι γεγονός, ότι όλο και πιο συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με πρωτοφανή ακραία φυσικά φαινόμενα ενώ ήδη ο πλανήτης μας, το σπίτι μας, εμφανίζει σημάδια περιβαλλοντικής υποβάθμισης. Προφανέστατα, η ισορροπία του οικοσυστήματος έχει διαταραχθεί και απαιτείται άμεσα να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιματική αλλαγή και να διαμορφωθούν προϋποθέσεις αναστροφής της τάσης.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο η προστασία του περιβάλλοντος να τεθεί ως προτεραιότητα διεθνών οργανισμών, των κρατικών οργάνων ή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Άλλωστε, ως Δήμος Λοκρών έχουμε να επιδείξουμε πλήθος πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων περιορισμού της περιβαλλοντικής απαξίωσης και βελτίωσης της καθαριότητας.

Πρέπει όλοι μας, ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, μέσω καθημερινών δράσεων να επιτύχουμε ένα ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ανακύκλωση, η κομποστοποίηση, η συμμετοχή σε δενδροφυτεύσεις και καθαρισμούς παραλιών, δασών ή χώρων ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα μικρών κινήσεων που όλοι έχουμε τη δυνατότητα να πράξουμε, ώστε να διαφυλάξουμε την ποιότητα της ζωής μας και την καθαρότητα του περιβάλλοντος.

Η βελτίωση της νοοτροπίας μας είναι επιβεβλημένη για να εφαρμοστούν από όλους μας αυτά που πρέπει για να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας να «ανασάνει» και να επουλώσει τις πληγές που του έχουμε δημιουργήσει. Το περιβάλλον, το κλίμα, η οικονομία και η κοινωνία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση η οικονομική ανάπτυξη να γίνεται σε βάρος του πλανήτη μας.

Η σημερινή μέρα είναι μια ακόμη ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η Γη είναι το σπίτι μας και η προστασία του βρίσκεται στα χέρια μας.

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας : Ως εδώ! Δεν πάει άλλο! Τώρα παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η διαμόρφωση κυκλοφοριακού κόμβου "Λαμία - Κομποτάδες - Μεξιάτες - Λ.Υπάτης"