Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Στυλίδας για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821: 200 χρόνια μετά την επανάσταση


Συμπληρώνονται φέτος 200 χρόνια από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 όπου οι πρόγονοί μας ενωμένοι με σθένος και αυτοθυσία απελευθέρωσαν την πατρίδα μας.

Ο Δήμος Στυλίδας τιμά με ευγνωμοσύνη τους πρωτεργάτες της Επανάστασης, τους ήρωες αγωνιστές, τους φιλέλληνες, τους ιερομάρτυρες που θυσιάσαν τη ζωή τους για την υπέρτατη ιδέα της ελευθερίας.

Είναι όλοι αυτοί που έθεσαν στο περιθώριο το εγώ για να υπερασπιστούν το εμείς και να αποτινάξουν το ζυγό θέτοντας τα θεμέλια της σύστασης του πρώτου Ελληνικού κράτους.

Είναι ταυτόχρονα και όλοι οι σημαντικοί Έλληνες που στο πέρασμα αυτών των ετών με φιλοπατρία, έγραψαν σπουδαίες σελίδες στην επιστήμη, στην εκπαίδευση, στην άμυνα, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην ιστορία και έδωσαν το στίγμα της σύγχρονης Ελλάδας.

Η Ελλάδα μας μέσα από δυσκολίες και εμπόδια υψώνει με περισσή περηφάνια το ανάστημά της, δηλώνει παρούσα στο πέρασμα των αιώνων και είναι έτοιμη να διεκδικήσει με όραμα και πίστη στις αξίες των πεσόντων ηρώων της, ένα αισιόδοξο μέλλον.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!

 

Η Δήμαρχος Στυλίδας

Βιργινία Στεργίου

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις του Δήμου Δομοκού στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου για την 25η Μαρτίου: Αγώνας τότε, αγώνας και τώρα. Νικηφόρος τότε, νικηφόρος και τώρα