Ειδήσεις

Μήνυμα επί τω νέω έτει 2017 του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου


Αγαπητοί μου αδελφοί και τέκνα της Εκκλησίας.

Γεμάτος ελπίδες και όνειρα είναι ο νέος χρόνος εις τον οποίο συν Θεώ εισήλθαμε. Με αυτόν νέα προοπτική ανοίγεται για όλους μας, αισιόδοξη και ελπιδοφόρα.

Όλα τα δυσάρεστα του παρελθόντος ρίπτονται στην λήθη, όσο και αν άφησαν πικρές εμπειρίες και μαύρα στίγματα στη ζωή μας.

Ο νέος χρόνος ελπίζουμε, ότι θα μας φέρει την ευτυχία και την χαρά. Φυσικά ο χρόνος δεν έρχεται σαν τον Άη- Βασίλη με τα δώρα. Μας υπόσχεται δώρα, εάν κι εμείς συντελέσουμε στην μεταφορά από τον ουρανό στη γη των ποθητών δώρων, που γεμίζουν τη ζωή μας χαρά. Εάν φροντίσουμε να μη παλαιώνονται οι ημέρες και τα χρόνια μας άκαιρα χωρίς αλήθεια, χωρίς αγάπη και χωρίς μαρτυρία.

Εάν προσπαθήσουμε, αξιοποιώντας τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής μας να καλλιεργήσουμε την αγάπη και τα χαρίσματα, που μας εδώρησε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός δια του αγίου Βαπτίσματος.

Χωρίς τον πόθο, αλλά και την διάθεση να εργασθούμε για την απόκτηση των ουρανίων και επιγείων δωρημάτων, ο χρόνος θα είναι πτωχός και αφιλόστοργος.

Ο σήμερα τιμώμενος άγιος Βασίλειος είναι τέλειο πρότυπο ανθρώπου, που με την αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο έκαμε όχι μόνο τον χρόνο της ζωής του ευτυχισμένο και ευλογημένο, αλλά και τον χρόνο της αιωνιότητος για όλο τον κόσμο.

Αυτά τα δύο, την αφοσίωση στον Θεό και την αγάπη στον άνθρωπο χρειάζεται η σημερινή κοινωνία για να ευτυχίσει. Εμείς κυνηγάμε τα λαχεία, για να μας φέρουν την ευτυχία του χρήματος και σχεδιάζουμε την πορεία μας οικονομικά.

Τα εφήμερα αυτά και παραπλανητικά μας έχουν φέρει στο σημερινό κατάντημα της πνευματικής σήψεως και της φτώχειας.

Η ευτυχία δεν έρχεται με πατέντες, θέλει κόπο και ιδρώτα. Κυρίως θέλει να εντάξουμε τη ζωή μας στο σύστημα των αξιών και των ιδανικών της πίστεως για να φέρει καρπόν « εκατονταπλασίονα» (Ματθ. 19,29).

            Αδελφοί μου.

Ο χρόνος τρέχει αθέατα κατά την τάξη της δημιουργίας. Ας τον χρησιμοποιήσουμε ωφέλιμα και αποδοτικά για την ευτυχία μας.

Είθε ο νέος χρόνος να μην έχει πολέμους, να μην έχει πόνους και θλίψεις, να μην έχει αδιέξοδα.

Να έχει τον Χριστό οδηγό και παντεπόπτη, τον μόνο εγγυητή της ευτυχίας μας.

 

Πατρικώς εύχομαι σε όλους σας

έτη πολλά, υγιεινά και ευτυχισμένα.

 

Μετ’ εγκαρδίων ευχών και αγάπης

O  MHTPOΠOΛITHΣ 

† Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάσθηκε άμεσα η ανθρωποκτονία της παιδοψυχίατρου στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας έκοψε την πίτα της