- LAMIA NEWS - https://www.lamianews.gr -

Μήνυμα Υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Στη σημερινή επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου, μία από τις σημαντικότερες αντιστασιακές επιχειρήσεις κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, τιμούμε τους αγωνιστές του Γοργοποτάμου, τους αγωνιστές της ενωμένης εθνικής αντίστασης, και όλους όσους αγωνίστηκαν κατά των ναζιστικών και φασιστικών δυνάμεων.

Οι Έλληνες, ενωμένοι, κατάφεραν να αποτελέσουν παράδειγμα ενότητας του έθνους μας, να ενισχύσουν το ηθικό της κατεχόμενης Ελλάδας και να προκαλέσουν το θαυμασμό των κατεχόμενων λαών της Ευρώπης.

Εβδομήντα οχτώ χρόνια μετά, η επέτειος της εθνικής ομοψυχίας και ενότητας του αντιστασιακού αγώνα κατά των κατακτητών, παρά τις έντονες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και τα διχαστικά βιώματα της μεταπολεμικής εποχής, μας υπενθυμίζει ότι ο ελληνικός λαός όταν συνεργάζεται και αγωνίζεται ενωμένος, μεγαλουργεί.

Στην τρέχουσα μάχη που δίνουμε κατά της πανδημίας, αλλά και στις απρόκλητες απειλές που αντιμετωπίζουμε από τον εξ ανατολών γείτονα, οφείλουμε να τιμήσουμε τη βαριά κληρονομιά που μας άφησαν οι συμπατριώτες μας, να συνθέσουμε τις δυνάμεις μας, και με σύνεση και ρεαλισμό, να ξεπεράσουμε ενωμένοι και αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.