Ειδήσεις

Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η «Ημέρα της Γυναίκας» αποτελεί τιμή στους πολλαπλούς ρόλους και την πολυσήμαντη προσφορά της γυναίκας, ως μητέρα, σύζυγος, σύντροφος, εργαζόμενη, ενεργό μέλος της κοινωνίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τιμούμε τους αγώνες των γυναικών για τη θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μην περιορίζεται, πλέον, μόνο στην οικογένεια.

Αποκτά ρόλους που παλαιότερα φαίνονταν αδιανόητο να έχει. Αναπτύσσει την προσωπικότητά της αυτόνομα, εργάζεται μέσα αλλά και έξω από το σπίτι, αναλαμβάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες, διακρίνεται στο χώρο της επιστήμης, της έρευνας και της νέας γνώσης, συνεισφέρει στο οικογενειακό εισόδημα, αποκτά οικονομική αυτοτέλεια, μετέχει ενεργά στα κοινά.

Η σύγχρονη Ελληνίδα κατακτά, στην πράξη, τη θέση που της αξίζει. Κερδίζει επάξια το ρόλο που δικαιούται.

Αυτό όμως που δεν άλλαξε, είναι πως παραμένει το κεντρικό πρόσωπο, το θεμέλιο, η ψυχή της οικογένειας, το βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω το σεβασμό που τρέφω για το ρόλο της γυναίκας μέσα στην οικογένεια.

Ταυτόχρονα, αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω το χρέος που έχουμε όλοι να διαφυλάξουμε τη γυναίκα από κάθε μορφής κακοποίηση και να δυναμώνουμε θεσμούς, αξίες και πρότυπα, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά, δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία οι ενημερωτικές δράσεις της Αστυνομίας για την προστασία των ηλικιωμένων
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις της ΔΗΜΤΟ Λοκρών της Νέας Δημοκρατίας