Ειδήσεις

Μήνυμα Χρ. Σταϊκούρα για τη Διοργάνωση του 31ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Στατιστικής


Καλωσορίζουμε στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη διοργάνωση του 31ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Στατιστικής.

Μία διοργάνωση που λαμβάνει χώρα, λόγω και της συνάφειας της θεματικής του Συνεδρίου, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Θετικών Επιστημών. Σχολή με υψηλό επιστημονικό κύρος και δυναμική, η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο της ισόρροπης και ισοβαρούς συμμετοχής της περιοχής μας στον εθνικό χάρτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας.

Πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη διοργάνωση του Συνεδρίου, συντελούν στην αναγνωρισιμότητα, την εξωστρέφεια και την αναβάθμισή της.

Και αυτό γιατί ο όρος Στατιστική χρονολογείται από την εποχή του Σωκράτη και του Αριστοτέλη, με αναφορές στα έργα τους. Η πάροδος των χρόνων, η τεχνολογική εξέλιξη και οι ανάγκες των καιρών, ανέδειξαν τη Στατιστική σε Επιστήμη και την κατέστησαν τον μεγάλο αρωγό στο ερευνητικό πεδίο όχι μόνο όλων των επιστημών, αλλά και της καθημερινής ζωής, σε όλους τους χώρους της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Είμαι βέβαιος ότι αυτές τις ημέρες του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν εξαιρετικές ερευνητικές εργασίες και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εξέλιξη της Στατιστικής Επιστήμης.

Προηγούμενο άρθρο 1η Συνεδρίαση ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας «εκτός των τειχών» της Λαμίας
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η εκδήλωση - ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού - τραχήλου της μήτρας