Ειδήσεις

«Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη»: 254 χλμ περιοδεία αγάπης από το Μαρτίνο έως την Σπερχειάδα


Άλλη μια μεγάλη περιοδεία αγάπης, την παραμονή Χριστουγέννων, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, υλοποιώντας αδιάκοπα και παρά τις δυσκολίες των ημερών την φιλανθρωπική δράση «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ», του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και της εταιρείας «ΜΑΣΟΥΤΗΣ», αλλά και προγράμματα στήριξης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών διένειμε σήμερα με τους συνεργάτες του 2048 γεύματα για τις ημέρες των εορτών στο Μαρτίνο και στην Αταλάντη.

Στο περιθώριο της φιλανθρωπικής αυτής δράσης ο κ. Συμεών επισκέφθηκε και το Δημαρχείο Αταλάντης για να ευχηθεί στον Δήμαρχο Λοκρών κ. Αθανάσιο Ζεκεντέ και στους αιρετούς Δημοτικούς Συμβούλους και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Επίσης, ο κ. Συμεών επισκέφτηκε διαδοχικά μαζί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιωτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, τον Υποστράτηγο της ΕΛΑΣ στην Στερεά Ελλάδα κ. Γεώργιο Κανέλλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας κ. Δημήτριο Φούρλα τα τρία υπερσύγχρονα Γηροκομεία της Μητροπόλεως, στην Λαμία, στην Στυλίδα και στην Σπερχειάδα για την παραλαβή εκατοντάδων κιλών τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλέον των εκατό τροφίμων των ιδρυμάτων αυτών της τοπικής Εκκλησίας, τα οποία προσέφερε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Ελληνική Αστυνομία.

          «Συνεχίζουμε ακάθεκτοι, παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες, να στηρίζουμε τους αδύναμους αδελφούς μας. Ήδη από την αρχή της εβδομάδας σε 42 σημεία σε όλο το Νομό Φθιώτιδας, ισάριθμα συνεργεία αγάπης προσέφεραν στήριξη σε χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Φθιώτιδα.

          Και σήμερα, συνεχίζουμε την 3η φάση του προγράμματος στήριξης «ΜΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ», το οποίο επέλεξε η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», ο Πρόεδρός της Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας να υλοποιηθεί και στην Μητρόπολη μας και τους ευχαριστώ από καρδιάς και τους ευγνωμονώ.

          Αισθάνομαι όμως ιδιαίτερη ανάγκη να ευχαριστήσω τον καλό μου προσωπικό φίλο κ. Ιωάννη Μασούτη, την εταιρεία ΜΑΣΟΥΤΗΣ, που στηρίζουν το πρόγραμμα αυτό της Αποστολής αλλά και τους αναγκεμένους αδελφούς μας στην Φθιώτιδα» κατέληξε ο κ. Συμεών.

          Με τη νέα αυτή διανομή το πρόγραμμα ήδη έφτασε στα 8.064 γεύματα.

      Να σημειωθεί ότι η διανομή πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των προβλεπομένων αποστάσεων και φυσικά με την χρήση προστατευτικών μασκών, γαντιών και αντισηπτικών, ενώ προηγήθηκε θερμομέτρηση όλων.

Τέλος ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στην αγαστή και υποδειγματική του συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Σπανό αλλά και με την Ελληνική Αστυνομία, ενώ με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους «αγγέλους με τα λευκά άμφια», οι οποίοι διακονούν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων της Μητροπόλεως.

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΠΠΣΕ: Ευχαριστήριο προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό
Επόμενο άρθρο Λαϊκές αγορές Ραχών (30-12-2020) – Πελασγίας (31-12-2020) – Στυλίδας (31-12-2020)