Με επιτυχία η e-ημερίδα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας για τη «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»


Tags |

Μέσα σε αυτό το δύσκολο υγειονομικό και οικονομικό κλίμα που επικρατεί, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνεχίζει να ενημερώνει στοχευμένα τις επιχειρήσεις – μέλη του, καθώς και το σύνολο των επιστημονικών και οικονομικών φορέων πάνω σε κρίσιμα ζητήματα.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου 2020, μία ακόμη επιτυχημένη e-ημερίδα για το Νόμο 4738/2020 «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας», με κεντρικούς εισηγητές τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Ειδικός Γραμματέας αναφέρθηκαν στους βασικούς άξονες και τις καινοτομίες που φέρνει ο νέος Νόμος και απάντησαν σε ερωτήσεις για τα ακόλουθα: 

-Τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών σε έως 240 δόσεις

-Τη διαδικασία πτώχευσης – απαλλαγής οφειλών φυσικών & νομικών   προσώπων και παροχής 2ης ευκαιρίας

-Τις πρόνοιες για τα ευάλωτα νοικοκυριά και την προστασία της 1ης κατοικίας

-Το ρόλο των επιστημονικών κλάδων

Όπως τονίσθηκε ο Νόμος προσπαθεί να δώσει διέξοδο στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα ιδιωτικά χρέη, παράλληλα όμως είναι ένα δύσκολο νομοθέτημα που απαιτεί συνεχή ενημέρωση από αυτούς που θα κληθούν να τον υπηρετήσουν. Η επιτυχία του νομοθετήματος θα φανεί από την εφαρμογή του στην πράξη.

Πραγματοποιήθηκε κύκλος τοποθετήσεων/ερωτήσεων από τους ενδιαφερομένους και επισημάνθηκε από πλευράς Ειδικής Γραμματείας ότι εφόσον προκύψουν απορίες και τυχόν βελτιωτικές παρεμβάσεις/προτάσεις, αυτές μπορούν να στέλνονται στο HELPDESK της Ειδικής Γραμματείας προκειμένου να υποβοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση του Νόμου.