Ειδήσεις

Με την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη συζήτησαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Στερεάς


Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, διοργάνωσε ακόμα μία διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με την Ευρωβουλευτή κα Μαρία Σπυράκη το απόγευμα της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο ενημερωτικών τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιεί. Η κα Σπυράκη τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι αναδύονται νέα δεδομένα & εξελίξεις μετά την πανδημική κρίση, επισήμανε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των ΜμΕ από την Ε.Ε., αλλά παράλληλα υποστήριξε την ανάγκη εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης και ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Αναφέρθηκε επίσης ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο η κατεύθυνση μέρους των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων θα στραφεί σε δύο βασικούς πυλώνες: στην ενεργειακή αναβάθμιση των ΜμΕ & στην ανάπτυξη της στρατηγικής ποιότητας των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Μίλησε επίσης, για την ανάγκη δικτύωσης ομοειδών επιχειρήσεων, καθώς και για τη συνένωση των δυνάμεων τους προκειμένου να «ομαδοποιηθούν» και να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις.

Οι Πρόεδροι από την πλευρά τους τόνισαν τα προβλήματα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση, αναφέρθηκαν στο «στρεβλό παράδοξο» της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειάς μας από Ευρωπαϊκούς Πόρους, ανέδειξαν ως μείζον ζήτημα το πρόβλημα ρευστότητας & την προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το κούρεμα οφειλών που έχουν δημιουργηθεί κατά την πανδημία. Τόνισαν δε, ότι χρειάζεται να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να στηριχθούν οι ΠΜΕ & να αποδεσμευτούν κονδύλια στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος προς τον ΟΠΑΠ Α.Ε.
Επόμενο άρθρο Διενέργεια γρήγορης εξέτασης για κορονοϊό (rapid test) στο Δήμο Καμένων Βούρλων