Ειδήσεις

Ομιλίες για τις αγιασμένες μορφές της εποχής μας


Ανακοινούται στο ευσεβές πλήρωμα της τοπικής μας Εκκλησίας, ότι με σκοπό την πνευματική καλλιέργεια του κλήρου και του λαού μας, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, υπό τον γενικό τίτλο «Αγιασμένες μορφές της εποχής μας».

Η αρχή θα γίνει αυτήν την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 5 και μισή το απόγευμα,  με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Πήχο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου, και με θέμα «Ο Γέροντας της Πάρου π. Φιλόθεος Ζερβάκος». Ο πατέρας Φιλόθεος Ζερβάκος υπήρξε μια αγιασμένη μορφή του καιρού μας, ήταν πνευματικό παιδί του Αγίου Νεκταρίου, συμμετείχε στους εθνικούς αγώνες και συνέγραψε πολλά πνευματικά βιβλία Οι διηγήσεις του νυν Ηγουμένου της Λογγοβάρδας για τον επιφανή προκάτοχό του Γέροντα Φιλόθεο, θα αποτελέσει για όλους τους ακροατές πηγή μεγάλης ψυχικής ωφέλειας.

Για τις εκδηλώσεις αυτές, που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, για τις επόμενες 6 εβδομάδες στο Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο, καθώς και για τους ομιλητές στους κατανυκτικούς εσπερινούς, που θα τελούνται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, οι οποίοι είναι Πανοσιολογιώτατοι Πρωτοσύγκελλοι γειτονικών μας Ι. Μητροπόλεων κυκλοφορεί ειδικό έντυπο πρόγραμμα.

Καλούνται οι φιλακόλουθοι και φιλάγιοι να συμμετάσχουν αποδίδοντες τιμή και σεβασμό στις προβαλλόμενες ιερές μορφές και αποκομίζοντες ενίσχυση για τον αγώνα της σωτηρίας τους.

   Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Η ώρα των αποφάσεων για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας
Επόμενο άρθρο 20 συλλήψεις σε ένα 24ωρο στη Στερεά Ελλάδα