Οταν η μαγεία της φύσης, συναντά την ιστορία!


Tags |

Μια ακόμη πεζοπορική διαδρομή αγκαλιάστηκε από τους αγαπημένους μας φίλους που εμπιστεύονται και ακολουθούν τις δράσεις μας, δράσεις που έχουν σκοπό να μας φέρουν κοντά στη φύση, να γνωρίσουμε τις ομορφιές και την ιστορια του τόπου μας, να πιέσουμε για την ήπια ανάπτυξη της περιοχής.

Αυτή τη φορά στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Ιστορικής και Μαρτυρικής Υπάτης από τον ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ και τους ΑΙΝΙΑΝΕΣ. Μια διαδρομή σ ένα τόπο με πλούσια ιστορία και μαγευτική θέα!

Όσοι μας ακολούθησαν, σίγουρα μαγεύτηκαν ατενίζοντας από ψηλά, από το Βελούχι μέχρι το Μαλιακό και βέβαια όλο τον κάμπο του Σπερχειού. Περπατώντας μέσα από γραφικά πέτρινα σοκάκια της Υπάτης ανηφορίσαμε προς το Κάστρο διασχίζοντας μονοπάτια μέσα στην φυσική ομορφιά που κρύβει η Οίτη μας

Στην παρέα μας και ο Δήμαρχος Λαμιέων κος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κος Κυροδήμος, η Πρόεδρος Υπάτης κα Παπανάγνου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κος Ξεφλούδας και ο Περιφερειακός σύμβουλος κος Αποστολόπουλος.

Για της ιστορία της Υπάτης, από τους Αινιάνες μέχρι και σήμερα μας μίλησαν η κα Βιβή Ζαπαντιώτη από τον ομώνυμο πολιτιστικό σύλλογος, ο Αρχιμανδρίτης Ηρωδίων Ρίζος προϊστάμενος ιερού ναού Αγίου Νικολάου και η κα Δήμητρα Αντωνίου, Αρχαιολόγος της εφορείας αρχαιοτήτων Φθιώτιδας Ευρυτανίας.

Ευχαριστούμε τους Υπαταίους για την θερμή φιλοξενία και όλους εσάς που μας ακολουθείτε.

Θα ακολουθήσουν νέες διαδρομές σε Σπερχειό και Αλαμάνα

* Λαμβάνοντας πάντα όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας για τον Covid-19