Ειδήσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ε. Καραΐσκος στις Τελετές Αγιασμού για τη Νέα Σχολική Χρονιά


Στις 12 Σεπτεμβρίου 2016  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραϊσκος , παρευρέθηκε στις τελετές  Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς: 

  • Στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας από όπου δήλωσε :

«Σήμερα έχω την χαρά να βρίσκομαι σε ένα σχολείο που μαζί με την κλασική εκπαίδευση, υπηρετεί και τον πολιτισμό, τον αδιάκοπο αγώνα του ανθρώπου να ανυψωθεί σε ένα αληθινό πνευματικό  και ελεύθερο ον, με την καλλιέργεια όλων των έμφυτων ικανοτήτων του. Είναι βέβαιο ότι οι απόφοιτοι αυτού του σχολείου από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθούν αύριο, θα συμβάλλουν με τις γνώσεις και τον πολιτισμό, στην προαγωγή της κοινωνίας μας. Το Μουσικό μας σχολείο,  ήταν  μία μεγάλη κατάκτηση για την περιοχή μας και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του, δικαιώνει όλους όσους προσπάθησαν αλλά και όλους όσους το στηρίζουν σήμερα και πιστεύουν σ’ αυτό.

AGIASMOS 5

AGIASMOS 4

 

  • Στο 7ο Γυμνάσιο Λαμίας

AGIASMOS

  • Στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας από όπου δήλωσε :

«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σε ένα μοναδικό σχολείο, ένα σχολείο ξεχωριστό, ένα σχολείο που αποτελεί κόσμημα για το εκπαιδευτικό οικοδόμημα της Φθιώτιδας. Το εκκλησιαστικό σχολείο με την καθοδήγηση του Μητροπολίτη μας και την άοκνη προσπάθεια των καθηγητών του, αποτελεί μια δημιουργική κυψέλη, όχι μόνο προαγωγής της γνώσης, αλλά και διάπλασης χαρακτήρων παιδιών, που αύριο μπορεί να κληθούν να διαπλάσουν  και να διαμορφώσουν το χαρακτήρα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Όλοι εμείς είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που γίνεται εδώ και δηλώνουμε πρόθυμοι να συμπαρασταθούμε στο δύσκολο έργο σας.»

Με την ολοκλήρωση των Τελετών Αγιασμού ο κ. Καραΐσκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αρχή κάθε σχολικής χρονιάς όπως και κάθε αρχή είναι συνυφασμένη με την ελπίδα, με τα όνειρα, με το μέλλον, αφού τα παιδιά μας, οι μαθητές, είναι το αύριο αυτού του τόπου.

Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι η παιδεία είναι το ασφαλές όχημα για την δημιουργία υπευθύνων πολιτών, που σε λίγα χρόνια θα πάρουν την τύχη της πατρίδας στα χέρια τους.

Για εμάς είναι χρέος μας να εξασφαλίσουμε ισότιμα την παροχή της γνώσης σε όλα τα παιδιά, όπου και αν βρίσκονται, όσο δύσκολο και αν είναι.

Ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης δε θα σταθούμε σε αρμοδιότητες, σε ότι περνά από το χέρι μας, είναι υποχρέωση μας να ανταποκριθούμε.

Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά σε διδάσκοντες, μαθητές και γονείς.

Υγεία και αισιοδοξία στη νέα σχολική χρονιά !»

AGIASMOS 3 AGIASMOS 4

Προηγούμενο άρθρο Σε τελετές αγιασμού που έγιναν σε σχολεία του Δήμου Δήμαρχος Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννης
Επόμενο άρθρο Συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου