Ειδήσεις

Ο Γ. Κοτρωνιάς για την 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


    Ας θυμόμαστε: Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ανθρώπινη συμπεριφορά και δημόσιες παρεμβάσεις και έργα.

    Και επειδή ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ για το περιβάλλον στη Λαμία και την Φθιώτιδα.

1)  Κατασκευή και ολοκλήρωση της αποχέτευσης Λαμίας, Υπάτης, Λουτρών Υπάτης, Λιανοκλαδίου, Ανθήλης, Μοσχοχωρίου και Στυλίδας που συνέβαλαν στην προστασία του Μαλιακού.

2) Η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Λαμίας, η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού Λουτρών Υπάτης – Λιανοκλαδίου, που συνέβαλαν στην προστασία του οικοσυστήματος Μαλιακού και Σπερχειού.

3) Η κατασκευή του νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης του Δήμου Λαμιέων από το Γοργοπόταμο που θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης ,για τα επόμενα 70 χρόνια.

4) Η κατασκευή του νέου βιοκλιματικού κτιρίου της ΔΕΥΑ Λαμίας που απαλλάσει το περιβάλλον από 42 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

5) Η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων στο Νέο Δημαρχείο, που εξοικονομεί ενέργεια, χρόνο και κόστος μετακινήσεων.

6) Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε 21 Σχολικά συγκροτήματα της πόλης της Λαμίας, με αποτέλεσμα μείωση κατανάλωσης ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

7) Η κατασκευή 8.5 χιλιομέτρων ποδηλατόδρομων στον αστικό ιστό της Λαμίας, που βάζει τους πολίτες σε μια νέα νοοτροπία χρήσης του οικολογικού αυτού μέσου μετακίνησης και αναψυχής, του ποδηλάτου.

8) Η ανάπλαση και η δημιουργία χώρου πρασίνου και παιδότοπου σε τμήμα του στρατοπέδου Τσαλτάκη που επηρέασε σημαντικά το μικροκλίμα της περιοχής.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΓΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Λαμιέων εγκαθιστά υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο Λειτουργία ηλεκτρονικής διεύθυνσης και τηλεφωνικής γραμμής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας