Ειδήσεις

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας τίμησε τον Τρικαλινό καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έγινε πρόσφατα το επίκεντρο της προσοχής, καθώς πραγματοποιήθηκε μια σπουδαία συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολισμό και σημασία. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Κουρέτας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και εξήρε το έργο του Tρικαλινού Καθηγητή Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Mάριου Παπαευσταθίου, μετά από τον Χρυσό Εκπαιδευτικό θρίαμβό του στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης, της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια της  Λάρισας και στόχος ήταν να δοθούν «Συγχαρητήρια» για το Χρυσό Βραβείο που απέσπασε ο καθηγητής με τους μαθητές του, για την πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση  του με θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη-Ρομποτική & Social Media-Digital Marketing, τονίζοντας τη σημασία της επιτυχίας αυτής για την τοπική κοινωνία αλλά και για ολόκληρη την χώρα .

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο, O Καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου και οι μαθητές του από το Δημόσιο Σχολείο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Τρικάλων κέρδισαν το Χρυσό Βραβείο (GOLD) στην κατηγορία: Ψηφιακή Εκπαίδευση, Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη στα Education Leaders Awards 2024, έναν κορυφαίο θεσμό που βραβεύει την καινοτομία, τη δημιουργία, την ανθρωπιά, και το πάθος στην εκπαίδευση προάγοντας τις βέλτιστες πρακτικές και ενθαρρύνοντας την αριστεία με έμφαση στην έμπνευση των μαθητών και στη συμβολή στη διδασκαλία με πρωτότυπους και καινοτόμους τρόπους.

Η εξαιρετική αυτή διάκριση επισφραγίζει την πραγματικά πρωτοποριακή & καινοτόμα δράση που υλοποίησε ο Καθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη-Ρομποτική & Social Media-Digital Marketing στην Ψηφιακή Εποχή »,όπου στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, αγκαλιάστηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς.Ο Μάριος Παπαευσταθίου, γνωστός για τη δυναμική του προσέγγιση στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, βραβεύτηκε με την ανώτατη διάκριση και το χρυσό βραβείο για τις πρωτοποριακές του μεθόδους στην εκπαίδευση που συνδυάζουν την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Το Χρυσό Βραβείο στην Καινοτομία στην Εκπαίδευση αποτελεί μια επιβεβαίωση των προσπαθειών του καθηγητή και των μαθητών του και ένα εφαλτήριο για περαιτέρω επιτεύγματα. Με τέτοιους πρωτοπόρους στον χώρο της εκπαίδευσης, το μέλλον διαγράφεται λαμπρό και η χρυσή αυτή διάκριση αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει την αξία της καινοτομίας στην ειδική εκπαίδευση, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τις ζωές των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Ο Καθηγητής με την δράση που υλοποίησε διακρίθηκε για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εκπαιδευτικών εργαλείων και εφαρμογών που συνδυάζουν την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική σε συνδυασμό με το ψηφιακό μάρκετινγκ και την συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας. Το έργο του έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές για την ψηφιακή εκπαίδευση.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν τα basketball camps στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Η Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση - Απόστολος Γκλέτσος δημοσιεύει το Δελτίο Τύπου της 14ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για το 2024, που πραγματοποιήθηκε στην Δυτική Φραγκίστα του Δήμου Αγράφων