Ειδήσεις

Ο Προστάτης των Φυλακισμένων π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος στον Σεβασμιώτατο


Μέσα στην χαρά της Αναστάσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος δέχτηκε την Τρίτου του Πάσχα 10 Απριλίου επίσκεψη από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο, παγκοσμίως γνωστό ως, Προστάτη των Φυλακισμένων.

Ο Ποιμενάρχης μας εδέχθη με πολύ χαρά τον π. Γερβάσιο και την συνοδεία του, η οποία αποτελούταν από μέλη της Ορθοδόξου Αδελφότητος “Η Οσία Ξένη”, της οποίας τυγχάνει Ιδρυτής και Πνευματικός Προϊστάμενος ο π. Γερβάσιος.

Ο π. Γερβάσιος ευχήθηκε Αναστάσιμα στον Σεβασμιώτατο και υπέβαλε τα σέβη του ευχαριστώντας τον για την εγκάρδια και θερμή υποδοχή.

Κατά την μακρά πνευματική συζήτηση που ακολούθησε,  ο π. Γερβάσιος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο ότι στο πλαίσιο της διακονίας του προς τους φυλακισμένους σε όλο τον κόσμο αμέσως μετά θα  επισκεφθεί το Σωφρονιστικό Κατάστημα των ανδρικών φυλακών Δομοκού συνοδευόμενος από δύο πούλμαν από την Μακεδονία  προς ενίσχυση των κρατουμένων.

Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον π. Γερβάσιο για την πνευματική και φιλανθρωπική μέριμνα που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολίς μας από ετών  στις Φυλακές Δομοκού και τον προσεκάλεσε εις το προσεχές να πραγματοποιήσει ομιλία εις το Αμφιθέατρο της Ιεράς Μητροπόλεως αναπτύσσοντας εις το φιλόχριστο ποίμνιο, το πολυσήμαντο έργο προσφοράς που επιτελεί προς τους κρατουμένους όλου του κόσμου και ο π. Γερβάσιος εδέχθη με μεγάλη προθυμία, συγχαίροντας παράλληλα τον Ποιμενάρχη μας για την πολύπλευρη, Ποιμαντική, Φιλανθρωπική, Ιεραποστολική και Κοινωνική προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας ανέφερε:

«Σεβαστέ Γέροντα, θα ήταν τιμή μας εις το προσεχές μέλλον να έλθετε ξανά εδώ και να πραγματοποιήσετε ομιλία για το σημαντικό έργο σας, προς ωφέλεια του πιστού λαού της Φθιώτιδος και πάντων ημών».

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον π. Γερβάσιο και την συνοδεία του διάφορα πνευματικά βιβλία των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ευχόμενος ο Αναστάς Κύριος να του χαρίζει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

Αμέσως μετά τις Φυλακές Δομοκού ο π. Γερβάσιος και η συνοδεία τους μετέβησαν στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, στην οποία και προσεκύνησαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας,   το άφθαρτο και ευωδιάζων Ιερό σκήνωμα του Οσίου Βησσαρίωνος, τον οποίο ο π. Γερβάσιος και ευλαβείτο ιδιαιτέρως,  δεχόμενοι  την φιλοξενία του Ηγουμένου π. Γερμανού και των πατέρων της Μονής.

Προηγούμενο άρθρο Το «Μουσείο – Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950» αποχαιρετά τον Βασίλη Πριόβολο
Επόμενο άρθρο Ο στραβός δρόμος που ακολούθησε η παρούσα Δημοτική Αρχή