Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τα παιδιά των πολυτέκνων που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας χοροστάτησε και ωμίλησε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, στο τέλος της οποίας ευλόγησε τους άρτους, τους οποίους προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Φθιώτιδος, τιμώντας τους προστάτες τους αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα επτά τέκνα τους.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτοργίας ο Ποιμενάρχης μας όπως συνηθίζει κάθε χρόνο εβράβευσε τα παιδιά των πολυτέκων οικογενειών, τα οποία εισήχθησαν σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας κατά το σχολικό έτος 2016 -2017.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφερθείς στην ακουσθείσα Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Τα λόγια της παραβολής, όντως είναι κεραυνός στην χαυνότητα των ανθρώπων των απολαύσεων. Δεν συνεχίζεται η απόλαυση μετά τον θάνατο και εκείνοι που νομίζουν ότι ο  παράδεισός τους είναι αυτός, μετά τον θάνατο του ευρίσκονται μπρος στην κόλασή τους.

Είναι μεγάλο λάθος το να απολαμβάνει κανείς και να νομίζει ότι εκεί βρίσκεται η ευτυχία. Δεν είναι εκεί η ευτυχία αλλά ευτυχία είναι να προσφέρεις. Όταν κανείς προσφέρει στους φτωχούς και στους έχοντας ανάγκη, ο Θεός  πολλαπλασιάζει τα υπάρχοντά του.

Στην εποχή μας αδελφοί μου που αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση έχουν αυτοκτονήσει πολλοί άνθρωποι εξαιτίας της φτώχειας. Κάκιστα. Ο άνθρωπος του Θεού δεν απελπίζεται αλλά με πίστη και υπομονή αντιμετωπίζει τις δοκιμασίες του. Πρέπει να έχουμε την ελπίδα μας στο Θεό και να αγωνιζόμαστε. Ας κατακτήσουμε τα εφόδια της αιωνίου ζωής με πίστη και ελεημοσύνη».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους που προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων, παρουσία του Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Ιωάννου Σαρακιώτου, του Αντιπεριφερειάρχου Φθιώτιδος κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νκολάου Σταυρογιάννη, της τ. Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Ελένης Μακρή, του Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκων Φθιώτιδος κ. Δημητρίου Γώγουλα και σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου, της κ. Ουρανίας Σούφλα Μέλους της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Πολυτέκνων και Προέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Καρδίτσης, καθώς και  πολλών πολυτέκνων οικογενειών και ευσεβών πιστών.

Προσφωνώντας τα τιμώμενα παιδιά ο Σεβασμσιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Η σημερινή ημέρα αγαπητοί μου αδελφοί, είναι αφιερωμένη στην πολύτεκνη οικογένεια. Είναι γεγονός ότι η πολύτεκνη οικογένεια είναι ευλογία Θεού αλλά έχει όμως και πάρα πολλές ανάγκες. Η Μητρόπολις μας κάθε χρόνο συμπαρίστανται στην πολύτεκνη οικογένεια, διότι αυτή είναι το μέλλον και η ελπίδα της Ελλάδος. Κάθε χρόνο βραβεύουμε τα παιδιά που επιτυγχάνουν σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Φέτος θα βραβεύσουμε 33 παιδιά με ένα ικανό ποσό, το οποίο είναι μια ανάσα στην οικογένειά τους. Η Εκκλησία μας πάντοτε θέλει κατά δύναμιν να συμπαρασταθεί στην πολύτεκνη οικογένεια, η οποία παρά τις ανάγκες που έχει δεν στερείται, διότι είναι ευλογημένη από τον Θεό».

Κλείνοντας ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και μαζί με την πατρική του ευλογία συνεχάρη εγκαρδίως τους νέους φοιτητές ευχόμενος να έχουν καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους και παντοτινή την ευλογία του Θεού στην ζωή τους.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Ε. Καραΐσκου για τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Βαθυκοίλου
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαμιέων