Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος με μαθητές στο Γηροκομείο Σπερχειάδος


Στον Iερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης μετέβη το πρωί της Πέμπτης 29 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνοδευόμενος από τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του π. Αθανάσιο  Κυρίτση και συνήντησε τους Ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Μακρακώμης -Τυμφρηστού και Σπερχειάδος – Γαρδικίου όπου πραγματοποιούσαν την καθιερωμένη μηνιαία σύναξή τους εν όψει των εορτών του Πάσχα.

   Ο Σεβασμιώτατος ωμίλησε στους Ιερείς για διάφορα θέματα ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως. Τους προέτρεψε να τελέσουν με σύνεση και ιεροπρέπεια τις Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και τους ευχήθηκε καλή δύναμη για τις Άγιες αυτές ημέρες.

   Ακολούθως επισκέφθηκε το Γηροκομείο «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος & Μαίρη Ακρίδα» Σπερχειάδος, όπου υπεδέχθη με πατρική αγάπη 25 μαθητές της πρώτης τάξεως του Γυμνασίου Σπερχειάδος, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τον Διευθυντή κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο και την καθηγήτρια Αγγλικής φιλολογίας κα Αικατερίνη Χαριλάου πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ίδρυμα προκειμένου να δώσουν χαρά και ευχές στους γέροντες εν όψει του Πάσχα.

  Τα κορίτσια έψαλλαν στον Ποιμενάρχη μας και στους τροφίμους τα κάλαντα του Λαζάρου και κατόπιν ο Σεβασμιώτατος  ωμίλησε στα παιδιά για την σημασία της Αναστάσεως του Λαζάρου και τους μετέφερε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως Χριστού.

  Τέλος τους συνεχάρη και τους ευχαρίστησε για την ιδιαίτερης σημασίας επίσκεψή τους αυτή στο Γηροκομείο και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο δίνοντας σε όλα τα παιδιά ευλογίες.

  Ακολούθως εκ μέρους τους Ίδρύματος προσεφέρθη κέρασμα στον Σεβασμιώτατο, στους καθηγητές και στα παιδιά στην τραπεζαρία.

imfth.gr

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Τελετή Ορκωμοσίας 443 Νεοσυλλέκτων Οπλιτών