Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Ν. Φθιώτιδας «Ο Καραϊσκάκης» καλλωπίζει την Πλατεία Καραϊσκάκη


Για άλλη μια χρονιά τηρούμε την υπόσχεση που δώσαμε και έτσι συμμετείχαμε και φέτος στην μεγάλη εκστρατεία του Let’s Do it. Ο Σύλλογός μας καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας “Καραϊσκάκη” στη Λαμία.

Μικροί, μεγάλοι βάλανε τον δικό τους κόπο για να είναι το κέντρο της πόλης καθαρό.

Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθειά μας να ομορφύνουμε τις γειτονιές της πόλης μας.

Παρατηρήσαμε ότι:

Ο χώρο πρασίνου ήταν περιποιημένος από το δήμο. Υπήρχαν όμως μερικές βασικές παρεμβάσεις από τον πολίτη που χαλούσαν την εικόνα:

  1. Οι 2 θάμνοι που φυτέψαμε πέρυσι φέτος δεν υπήρχαν, αντίθετα στη θέση τους υπήρχαν πολλά αγριόχορτα και δύο μικρές λακκούβες που μαρτυρούσαν ότι απλά έχουν αφαιρεθεί.

2. Παρόλο που εδώ και χρόνια ο χώρος είναι γεμάτος με πινακίδες για την περισυλλογή των ακαθαρσιών των ζώων, ο χώρος πρασίνου ήταν σχεδόν αδύνατο να περπατηθεί από τους μικρούς μας συνεργάτες.

3. Σκουπίδια παντού………….

Ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Λάμπρου έδωσε  το παρόν με νέες υποσχέσεις.

Άμεση επέμβαση στα τεράστια δέντρα για να μην έχουμε ατυχήματα (παρατηρήθηκε κίνδυνος πτώσης από πέρυσι αλλά δεν έχει γίνει ακόμη κάτι).

Στην αποκατάσταση των μαρμάρων της Λαμίας, το μνημείο του Καραϊσκάκη θα είναι μέσα στις προτεραιότητές τους (κάτι που επίσης ζητήθηκε από πέρυσι αλλά δεν έχει γίνει ακόμη κάτι).

Για τα αδέσποτα ζώα δυστυχώς ο νόμος δεν επιτρέπει στο δήμο να κάνει πολλά πράγματα

Για τα κατοικίδια ζώα και τους συνοδούς τους όμως μπορούν οι κάτοικοι της περιοχής να κάνουν μια απλή καταγγελία και να τους επιβληθεί το κατάλληλο πρόστιμο.

Μασκότ της ημέρας ο “Έκτορας” και σύνθημά μας: «Κρατούμε καθαρές τις πλατείες από τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων μας που βγάζουμε καθημερινά βόλτα!!!!»

Προηγούμενο άρθρο Στη Μακρακώμη συνεχίζεται ο κύκλος των επισκέψεων του Χρήστου Σταϊκούρα
Επόμενο άρθρο Απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας ο νέος Ηγούμενος της Ι. Μ. Αντίνιτσας Φθιώτιδας