Ειδήσεις

Ο Φθιώτιδος Συμεών κοντά στα παιδιά της Λοκρίδας


Χτες, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με την ιδιότητα του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Αιαντείου Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αταλάντης συναντήθηκε στο χώρο του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης με τα εκλεκτά και ευυπόληπτα μέλη του Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές, με σκοπό την ενημέρωση για τρέχοντα θέματα, την ανάπτυξη του προσεχούς σχεδιασμού του Ιδρύματος και τη γνωριμία με τους αποσπασθέντες εκπαιδευτικούς

Στη συνέχεια έγινε η πρώτη παρουσίαση στον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο και στα Μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου του νέου υπερσύγχρονου Ψηφιακού σταθμού αυτοεξυπηρέτησης των χρηστών ( ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ βιβλιογραφικού υλικού ) και του σταθμού σήμανσης, ο οποίος εγκαταστάθηκε στη Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και Δημοσίων Βιβλιοθηκών», καθώς και η εγκαινίαση εκ μέρους του  Σεβασμιωτάτου  Προέδρου.

Ακολούθησε η παρουσίαση της Γιορτής λήξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2024 με θέμα  «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω… »,  σε χώρο – πεζόδρομο «Ο Πλάτανος» της πόλης, κατάλληλα διαμορφωμένο στην οποία συμμετείχαν παιδιά, πολυάριθμοι εθελοντές και εθελόντριες καθώς και το προσωπικό της Βιβλιοθήκης που ανέλαβε αυτή τη δράση. Την τελετή αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος κ. Συμεών, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Θανάσης Ζεκεντές – Αντιπρόεδρος, τα Μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου και οι γονείς των παιδιών.

Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία υλοποιήθηκαν 15 δράσεις στις οποίες συμμετείχαν 338 παιδιά και 17 εθελοντές! Η αποστολή της ήταν η διάσωση της ΓΝΩΣΗΣ.

Τα παιδιά με τη συμμετοχή τους σε μία τέτοια εκστρατεία γίνονται επίσημοι πρεσβευτές της Βιβλιοθήκης της πόλης τους διοργανώνοντας αυτή τη γιορτή. Μια γιορτή για μικρούς και μεγάλους, όπου προωθείται η αγάπη για τη μάθηση, η αναζήτηση της γνώσης αλλά και ο σπουδαίος ρόλος της τοπικής βιβλιοθήκης, διαδίδοντας το μήνυμα  «Έχεις απορία; Μπες Βιβλιοθήκη!»

Προηγούμενο άρθρο Όλες και όλοι στην διαδήλωση στη ΔΕΘ Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, προσυγκέντρωση στο Συντριβάνι 17:30
Επόμενο άρθρο Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Το 82% των εργαζομένων ζητούν οι κλαδικές συμβάσεις να είναι δεσμευτικές για όλους τους εργοδότες. Το 85% των εργαζομένων δηλώνει ότι οι ΣΣΕ είναι απαραίτητες για καλύτερες συνθήκες εργασίας