Ειδήσεις

Παμφθιωτικό Μέτωπο Αγώνα: Ανοικτή πρόσκληση στην απεργία της 17ης Μαΐου


Οι φορείς του νομού μας προχωρούν στον συντονισμό του αγώνα και σε 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 17 Μάη, για να μην περάσει το 4ο μνημόνιο, για την κοινωνία, για την εργασία.

Η Κυβέρνηση αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα μας φέρνει το 4ο μνημόνιο, μετά από μία «δήθεν» σκληρή διαπραγμάτευση απειλώντας με ισοπέδωση την κοινωνία, γκρεμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχει απομείνει.

Προχωρά ακάθεκτη στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας,  της κοινωνικής ασφάλισης. Απέναντι στη νέα λαίλαπα μέτρων που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η Κυβέρνηση, ο αγώνας όλων μας είναι μονόδρομος.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση εργαζομένων και μικρομεσαίων του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!

ΟΥΤΕ 32, ΟΥΤΕ 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΚΤΟ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ & ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.
  • Ουσιαστική και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανα­κούφισης των ανέργων.
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων
  • Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας. Όχι στο ξεπούλημα που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές.
  • Διατήρηση της Κυριακάτικης Αργίας και προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα λουκέτα και την ανεργία.
  • Πολιτικές που θα δημιουργούν ανάπτυξη και δεν θα εντείνουν την ύφεση

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, να κάνουν την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ υπόθεση τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

7 ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ ΣΤΙΣ 11:30 π.μ.

 

Οι Φορείς του Παμφθιωτικού Μετώπου

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Φθιώτιδας, Εμπορικός Σύλλογος Ν. Φθιώτιδας, Σύλλογοι Συνταξιούχων, Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ. Φθιώτιδας-Ευρυτανίας, Σωματείο Εργαζομένων NEXANS, Σύνδεσμος Υπαλλήλων και Γραφείων Α.Ε. Φθιώτιδας, Σωματείο Χειριστών, Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων Ν. Φθιώτιδας, Σωματείο Καθαριστριών και καθαριστών Δημοσίων σχολείων Φθιώτιδας, Ένωση Εργαζομένων AGROINVEST, Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Ελιάς & Ελαίου, Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικών και Αστικών Λεωφορείων Ν. Φθιώτιδας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας.

Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΚΟ: Ψέματα τώρα....Ψέματα χτες Ψέματα μια ζωή. Φτάνει πια
Επόμενο άρθρο Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: 17 Μαΐου απεργούμε – 20 έως 22 Μάη ψηφίζουμε